Opinió

L'any 2022: 49 homes han assassinat a 49 dones

Guardar

Manifestació del 25N a València. Imatge de Rober Solsona
Manifestació del 25N a València. Imatge de Rober Solsona

Comença un any nou i amb ell, cada mes, anirem comptant nous assassinats per violència de gènere, nous assassins, els homes amb els que les dones assassinades tenen una relació afectiva o sentimental. Els homes estan assassinant a les dones, ens estan assassinant.

La violència de gènere és una qüestió d’estat que s’ha d’abordar de manera integral. Com afrontem la violència de gènere de forma integral?

Per començar és necessari que haja un pacte de totes les forces democràtiques per a que haja una desaprovació social de la violència de gènere i es promocionen rols de gènere mes igualitaris. És imprescindible que l’extrema dreta negacionista de la violència de gènere canvie el seu discurs i reconega esta violència cap a les dones com el que és, violència masclista. No pot ser que tinguem candidats a la Generalitat condemnats per violència masclista, hauríem de començar per ací, marquem els límits i pactem uns mínims.

D'altra banda, hui m'he desdejunat amb la següent notícia: “Una empresa de selecció d'hostesses de vol obliga les candidates a quedar-se en roba interior” eldiario.es

Que vos sembla esta noticia? s’entén millor així el que està ocorrent?

Està a l 'ordre del dia que normalitzem la discriminació cap a les dones pel fet de ser dones, és necessari treballar en un canvi cultural ampli, la societat en el seu conjunt ha de lluitar davant la violència patriarcal, hem d ́acabar amb la situació de desigualtat que s’estableix en el marc d ́un sistema de relacions de dominació dels homes sobre les dones.

Pot ser que aquest sistema siga el que faça que posem el focus en la víctima, en la dona? Per què no posem el focus en l’agressor, en l’home?

Tractar de forma integral la violència masclista implica també fer canvis estructurals, per això és important fer lleis, la llei del “només sí és sí” és una d’elles i intencionadament l’extrema dreta aprofita aquestes mesures per seguir atacant a les dones i segueixen sense acceptar estos canvis tan necessaris. Necessitem col·laboració de totes les agents socials i polítiques i no banalitzar cap acció de discriminació cap a les dones.

L'iceberg de la violència masclista es molt aclaridor. Hem de reeducar en igualtat, sensibilitzar i previndre la violència cap a les dones, però també hem de tractar i rehabilitar als agressors. És fonamental posar el focus en l’home agressor i en la seua responsabilitat per ajudar a previndre futures agressions. Vosaltres, homes, sou els que teniu que superar el masclisme i aprendre a relacionar-vos en igualtat i respecte, creeu espais per a formalitzar noves estructures on totes i tots ens relacionem superant el sistema patriarcal que ens oprimeix.

MCarmen González
Regidora de Compromís a Casinos i Secretaria de Feminismes IdPV

Arxivat a:

Destacats