Oci

La Volta a Espanya 2023 arriba a València: descobreix on veure-la

La setena etapa d'aquesta carrera ciclista travessa l'interior de la província fins a arribar a la costa, passant pels municipis de Cullera i Gandia

Guardar

La Volta a Espanya 2023 passarà pels pobles de València/Foto: La Vuelta
La Volta a Espanya 2023 passarà pels pobles de València/Foto: La Vuelta

Ja és oficial: la carrera ciclista més famosa d'Espanya ha començat la seua Volta 2023 per tots els racons del país. Com no podia ser d'una altra forma, la Comunitat Valenciana també forma part de l'itinerari establit per l'empresa organitzadora, en el qual s'han programat 4 etapes amb eixida o final dins de les tres províncies, així com un ampli recorregut pel litoral sud valencià. Així, ciutats com Morella, Cullera o Els Poblets acolliran la gran ruta de ciclisme durant els pròxims dies.

Per la seua banda, València serà l'encarregada de rebre la setena etapa de la volta. D'aquesta manera, el dia 1 de setembre, un gran escamot d'esportistes travessarà l'interior de la província per a desembocar en la costa, on la brisa del mar els servirà de respir abans de començar una prova més exigent. Concretament, els velocistes efectuaran la seua eixida des d'Utiel, en una carrera de 200,8 quilòmetres que els conduirà fins a Oliva, molt prop d'Alacant, on l'endemà se celebrarà una nova etapa a Dénia.

Itinerari i horaris de l'etapa 7 a València

El protagonisme d'Utiel començarà en l'antiga carretera nacional tres, on tindrà lloc el tret d'eixida a partir de les 12.57 hores, aproximadament, en direcció a Requena. Aquest serà el segon poble de l'interior nord valencià pel qual discorrerà, incloent-hi el seu pas per Xera previst per a les 13.33 hores.

També ho farà per Bugarra al voltant de les 14.24 hores, abans d'endinsar-se en municipis de l'àrea metropolitana de València. Entre ells, destaca Torrent, amb una arribada prevista per a les 15.26 hores, aproximadament; així com Picanya, poble limítrof amb aquesta localitat per l'est, a partir de les 15.30 hores. Huit minuts més tard, es preveu que l'escamot faça la seua entrada triomfal en la capital del Túria, abans de dirigir-se cap a la zona del Saler i El Perelló, on passarà entre les 15.53 i les 16.10 hores respectivament.

La Vuelta a España, a su paso por València/Foto: La Vuelta
La Volta a Espanya, al seu pas per València/Foto: La Vuelta

El punt de cronometratge intermedi ho marcarà Cullera, on s'ha programat que l'escamot aterre mitja hora més tard, després d'haver discorregut per les pedanies de Mareny de Barraquetes i Mareny de Sant Llorenç. Una vegada s'endinsen en la zona costanera de València, els ciclistes travessaran llocs d'interés turístic en la província com la platja de Xeraco, a les 16.53 hores; la platja de Gandia i el Grau; al voltant de les 17.00 hores; així com Bellreguard, deu minuts després.

Després d'aquest recorregut per la comarca de La Safor, aconseguiran la meta en el terme municipal d'Oliva, completant els 200.000 metres pedalejats en la carrera. Segons Fernando Escartín, ex ciclista professional, es tracta d'"una etapa que hauria de finalitzar amb un sprint massiu, ja que és un dia fàcil per a l'escamot". Sens dubte, s'espera una jornada emocionant marcada per la bellesa paisatgística dels llocs visitats.

Destacats