Oci

València s'inunda de pólvora pel 9 d'Octubre

Dos castells i dues mascletades tindran lloc a València aquests dies amb motiu del 9 d'Octubre

Guardar

Castell de focs artificials a València
Castell de focs artificials a València

València s'inundarà de pólvora aquesta setmana amb motiu del 9 d'Octubre. Els espectacles pirotècnics seran un dels principals protagonistes durant la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana, amb trets organitzats tant per la Generalitat Valenciana com pel propi Ajuntament de València. Un dels moments més esperats d'aquests dies de festes serà el tradicional castell de focs artificials en la nit del 8 d'octubre, a càrrec de Pirotècnia Valenciana.

Concretament, el tret del castell de focs artificials del 9 d'Octubre a València canvia d'ubicació i hora respecte a l'any passat, situant-se en el Passeig de l'Albereda, en la zona de la caserna militar, iniciant-se en la mitjanit del diumenge al dilluns (00.00 hores).

Aquest castell es dispararà simultàniament amb els previstos en les diferents capitals valencianes, que oferiran una entrada espectacular al Dia de la Comunitat Valenciana amb sengles trets en el Port d'Alacant, la zona de l'Auditori i el Palau de Congressos de Castelló de la Plana i el Pont del ferrocarril d'Elx.

Dues mascletades en la plaça de l'Ajuntament

A més del tradicional castell, la ciutat de València acollirà altres actes on la pólvora serà la protagonista. El primer d'ells serà el divendres 6 d'octubre, quan, a partir de les 22.30 hores, la Pirotècnia Vulcà oferirà un castell de focs artificials en el barri de Patraix, amb motiu de les seues festes.

El dissabte 7 d'octubre, la mascletà torna a la plaça de l'Ajuntament de València. Serà, com és habitual, a les 14.00 hores, i està organitzada per l'Associació Valenciana de Pirotècnia (PIROVAL).

Finalment, el 9 d'Octubre, la Pirotècnia Martí posarà el fermall d'or a les celebracions institucionals del Dia de la Comunitat Valenciana amb una mascletá, que es dispararà en la plaça de l'Ajuntament de València una vegada concloga la Processó Cívica que comença a les 12.30 hores.

Arxivat a:

Destacats