Oci

Torna la fira de la mel, la més dolça de la Comunitat Valenciana

Fivamel acollirà al voltant de 50 expositors i una gran varietat de productes aquest cap de setmana a Montroi

Guardar

Pot de mel. Imatge de Benyamin Bohlouli
Pot de mel. Imatge de Benyamin Bohlouli

Fivamel, la fira més dolça de la Comunitat Valenciana, dedicada a la mel, torna aquest cap de setmana a Montroi. Seran tres dies en què aquest municipi de la comarca de la Ribera Alta omplirà els seus carrers i places en un esdeveniment lúdic i gastronòmic que serveix d'aparador per a donar a conéixer, de primera mà, els productes i els problemes del sector apícola.

Així, la XXVI edició de Fivamel tindrà lloc aquest cap de setmana, de l'11 al 13 de novembre, amb epicentre en la plaça d'Espanya de Montroi. L'acte inaugural es realitzarà el divendres a les 19 hores, amb l'obertura del recinte de Fivamel, donant inici a un cap de setmana amb la mel i l'apicultura com a protagonista.

Una gran varietat de productes

I és que encara que la mel és un producte a l'abast de tots, aquells paladars més especialitzats i exigents tenen l'oportunitat de conéixer un ampli ventall de propostes artesanals, ja que participaran al voltant de 50 expositors.

Però, a més de la mel, aquelles persones que visiten Fivamel podran conéixer molts altres productes que es produeixen a través d'aquest aliment, com a torrons, pastissos o licors.

D'altra banda, l'oferta productora de l'apicultura transcendeix molt més enllà de la mel, ja que les abelles participen en la confecció de tota mena de productes, com el pol·len, la gelea reial, el propoliol, productes de cosmètica o l'apitoxina, un verí d'abella utilitzat per al tractament de malalties com l'artrosi. Uns poductes que es poden trobar a la fira.

Així mateix, en la fira es podrà observar en viu el treball de les abelles a través d'un apiari instal·lat per a conéixer aquesta faceta tan desconeguda.

Abella produint mel. Imatge de Meggyn Pomerleau
Abella produint mel. Imatge de Meggyn Pomerleau

Motor del sector apícola

La Fira més dolça de la Comunitat Valenciana es constitueix com un motor turístic i un dinamitzador social de la localitat. En aquest sentit, durant els dies de la Fira, empresaris, envasadors, apicultors i agents socials posen en comú les seues inquietuds, les circumstàncies d'una economia globalitzada que repercuteix negativament en el sector més indefens i la necessitat de mantenir i conservar la promoció de les mels autòctones valencianes.

Un esdeveniment que suposa un important impuls al sector, ja que s'estimen vendes que ronden els 60.000 quilos de mel durant aquests tres dies.

Tal com destaquen des de Fivamel, els participants en aquesta fira s'alineen amb el compromís de respectar el medi ambient i, molt especialment, amb les abelles que tant contribueixen no sols a la pol·linització de les plantes, sinó a mostrar-nos el camí de l'aire més pur i respirable. Uns xicotets insectes que són el termòmetre que ens indica l'estat de salut del planeta. "Una abella feliç, és una bella productiva; i una abella que treballa, garanteix el futur de moltes famílies que esperen viure d'aquest ofici ancestral", afirmen.

Arxivat a:

Destacats