Oci

Showcooking, concerts i passejos amb barca per l'Albufera en la Festa de la Sega

La Festa de la Sega de l'Arròs se celebrarà al Port de Catarroja aquest diumenge, 18 de setembre

Guardar

Festa de la Sega / Foto: Arroz de Valencia D.O.
Festa de la Sega / Foto: Arroz de Valencia D.O.

Després de dos anys sense poder celebrar-se a causa de la pandèmia, el Port de Catarroja recupera la tradicional Festa de la Sega que, en la seua novena edició, comptarà amb activitats on un dels principals protagonistes serà l'arròs de l'Albufera. Serà diumenge que ve, 18 de setembre, des de les 08.45 fins a les 15.30 hores, quan se celebre aquesta festa organitzada per la D.O. Arròs de València.

La programació de la Festa de la Sega 2022, en plena Albufera, arrancarà de 08.45 a 13.00 hores amb una visita guiada amb la Seo/BirdLife i Acció Ecologista Agró per a descobrir els ocells del Tancat de la Pipa i l'Albufera. L'eixida serà des del Port de Catarroja i és necessari reserva prèvia en [email protected]

De 10.00 a 11.30, hi haurà passejos amb barca per l'Albufera des del Port de Catarroja. Una activitat gratuïta que requerirà reserva prèvia en [email protected] Totes les barques eixiran a les 10.00 hores.

El showcooking amb xefs reconeguts arribarà de 10.30 a 12.00 hores; mentre que d'11.00 a 12.00 hores, arrancarà el Concurs de Perxa d'accés lliure com a públic (per a participar, caldrà inscriure's eixe mateix dia).

Paseo en barca por la Albufera de València
Passeig amb barca per l'Albufera de València

La programació continuarà amb la final del Concurs de «Cant de Batre» d'accés lliure com a públic. Per a participar i optar al premi dels finalistes (100 €) o al premi del guanyador (400 €) cal inscriure's prèviament en el correu [email protected]

Per descomptat, tampoc faltarà la demostració de la sega manual de l'arròs al compàs dels últims «Cant de Batre». Serà de 12.00 a 13.00 hores, quan el públic podrà gaudir de l'estampa tradicional dels arrossers segant el camp d'arròs.

Finalment, de 13.00 a 15.00 hores, serà el torn del concert de música folk de grups valencians; i d'11.30 a 15.30 hores, el Passeig de l'Arròs farà un recorregut per alguns dels restaurants que millor coneixen l'Arròs de València. Les racions d'arròs es podran adquirir per tan sols 4 €.

Arxivat a:

Destacats