Oci

Així serà la Fira de l'Embotit Requena 2023: dates, tiquets i programació

Descobreix tots els detalls de la Fira de l'Embotit de Requena 2023

Guardar

Fira de l'Embotit de Requena
Fira de l'Embotit de Requena

La Fira de l'Embotit de Requena 2023 torna del 10 al 12 de febrer en el Recinte Firal de la localitat. Un cap de setmana intens on, de nou, l'embotit artesà tornarà a ser el principal protagonista. I és que després de dos anys d'aturada a causa de la pandèmia, la Mostra de l'Embotit Artesà i de Qualitat de Requena torna amb més força que mai. Així serà la Fira de l'Embotit de Requena 2023:

Fa unes setmanes s'anunciava la data de la Fira de l'Embotit de Requena 2023: els dies 10, 11 i 12 de febrer. Però, en què consistirà? Durant aquests tres dies, aquesta festa, que ha sigut declarada d'Interés Turístic Autonòmic, acollirà milers de quilos de productes artesans perquè les persones assistents puguen degustar embotits tan típics, com a llonganisses, botifarres, xoriços, salsitxons, guenyes i gossos, entre altres; així com sobrassades, olis, formatges o vins de la zona.

Per descomptat, no faltaran altres productes típics de Requena, com el brioix, que elaborarà l'Associació de Forners; plats tradicionals elaborats per l'Associació de Mestresses de Casa; i com no podia ser d'una altra manera, se celebrarà el Concurs de Cachulí.

Fira Embotit Requena
Fira Embotit Requena

A més de totes aquestes casetes que se situaran en el Recinte Firal de Requena, la programació es completarà tant amb tastos de vi, de formatges, olis i café; com amb activitats culturals i d'oci, com el monòleg de Pablo Chiapella o l'actuació del grup Cantares Viejos. 

Finalment, cal destacar que es nomenarà Mestre Carnisser de la Mostra al Cava de Requena, que ha aconseguit recentment el seu dret a utilitzar aquesta denominació, i també es proclamarà Mondonguera d'Honor a l'advocada que ho ha fet possible, Gracia Guillén Carrau.

Com aconseguir les entrades per a la Fira de l'Embotit de Requena

A través de l'Oficina de Turisme de Requena es poden adquirir ja els tiquets anticipats per a la mostra. Recorda que per fer la reserva anticipada o si es visita la mostra amb tren de Rodalia, t'emportaràs l'entrada gratuïta a tres museus o monuments de la localitat en comprar el tiquet de degustació. Aquesta promoció serà vàlida també per a la compra física del tiquet del divendres, 10 de febrer.

Així mateix, les persones que arriben amb tren a l'esdeveniment, gaudiran d'un descompte del 10% en l'import de la compra d'embotit realitzada en la Mostra.

Finalment, en adquirir durant el dissabte i diumenge el tiquet de degustació, es regalarà una entrada de museu o monument, vàlida per a qualsevol dia de l'any diferent dels de la celebració de la mostra.

No ho penses més, i del 10 al 12 de febrer, gaudeix de la Fira de l'Embotit de Requena 2023.

Destacats