Oci

Retorn a la normalitat, també en la taula

Amb el Nadal acabat toca pensar a tornar a l’alimentació equilibrada i saludable

Guardar

23-gastronomia_i
23-gastronomia_i

Va arribar el final del Nadal, toca tornar a la normalitat. És moment de tornar a l'alimentació equilibrada i saludable amb la finalitat d'eliminar els excessos viscuts en estes dates de reunions familiars. El Pare Noel i els Reis Mags no solament han portat regals sinó que a més d'un li hauran deixat algun quilo de més.

Sobreviure al mes de desembre no és tan complicat com sembla doncs seguint uns simples consells, com per exemple els que donava a València Extra Mª Ángeles Burguete, nutricionista de l'IMED, es pot mantenir la figura sense massa complicacions. Fins i tot gaudint dels 'grans' menjars nadalencs. Però si al final no vas poder controlar els excessos, encara queden 11 mesos per a aconseguir-ho. Eliminar els aliments refinats, processaments, envasats, les begudes gasoses i ensucrades estan entre els consells que més se senten igual que no saltar-se cap dels menjars (cal fer cinc diàries) i el menjar més fruites i verdures seguint una dieta mediterrània.

L'especialista en nutrició de l'IMED assenyala que per a recuperar el pes després del Nadal "el més important recuperar el control dels aliments i de la quantitat que s'ingereix. L'ideal és no trencar la dieta al llarg d'estos dies doncs sempre es pot escollir plats saludables per als menjars familiars. No obstant això, sabem que és complicat dur-ho a terme pel qual els dies que no són festius és bé tornar a la rutina. Després d'acabar les festes en consulta veiem com es descontrola el colesterol, l'àcid úric, la diabetis... així que cal tornar al més prompte possible a la normalitat. Controlar el pes tornant als hàbits saludables a l'hora de menjar".

Destacats