Oci

Rafelbunyol arranca les seues Festes Patronals i Populars 2023 amb el tradicional 'Txupinazo'

L'alcalde del municipi, Francisco López, explica que el 'Sopar de Colles' tornarà a celebrar-se el dia 31 d'agost, després de l'èxit de la primera edició

Guardar

El 'Txupinazo' obri les festes de Rafelbunyol 2023/Foto: Ajuntament de Rafelbunyol
El 'Txupinazo' obri les festes de Rafelbunyol 2023/Foto: Ajuntament de Rafelbunyol

Rafelbunyol (Horta Nord) ja ho té tot a punt per a celebrar les seues esperades Festes Patronals i Populars, que comencen aquest divendres 25 d'agost i s'estenen fins al pròxim 9 de setembre. Amb una àmplia programació, que conjumina música, tradició i gastronomia, el municipi convida al públic de totes les edats a divertir-se en actes com la "Nit del Farolet" o les múltiples animacions amb DJ en la plaça de la Puríssima.

Tal com dicta la tradició, els festejos arrancaran a Rafelbunyol aquesta vesprada, al voltant de les 19.30 hores, amb el 'Txupinazo'. Aquest és, segons confessa Francisco López, alcalde del municipi, "l'acte que més il·lusió genera, ja que reuneix tant a joves, com a adults". Així, des de la balconada de l'Ajuntament, es donarà el tret d'eixida a les festes de la localitat, seguides pel típic "Correbars" i una nit de Remember en la zona 'Batega Creueta'.

Ganadores de la primera edición del 'Sopar de Colles'/Foto: Ayuntamiento de Rafelbunyol
Guanyadors de la primera edició del 'Sopar de Colles'/Foto: Ajuntament de Rafelbunyol

Malgrat que es tracta d'uns festejos que mantenen la seua essència tradicional, enguany s'ha incorporat, per segona vegada consecutiva, un esdeveniment totalment nou: el 'Sopar de Colles'. Es tracta d'un gran sopar popular, en el qual diferents grups preparen un cartell gastronòmic d'acord a la temàtica escollida. "No solament el menjar ha d'anar d'acord amb el que s'haja triat fer, sinó també la vestimenta i la decoració de la mateixa taula", apunta López.

D'aquesta manera, els dos grups que millor cohesionen aquests elements amb el tema seran premiats amb unes cistelles de productes locals valorats en 300 i 150 euros cadascuna. La iniciativa va tindre una gran acollida l'any anterior, quan es va celebrar la seua primera edició, per la qual cosa "esperem que en aquestes festes l'esdeveniment també triomfe", assenyala l'alcalde. Un èxit que també s'aplicarà a la nit de les disfresses, celebrada l'1 de setembre, i que cada any suma més de la meitat del cens de la població.

Unes festes tenyides de "Violeta"

A causa de la gran afluència de persones que visiten el municipi durant les Festes Populars i Patronals, enguany Rafelbunyol ha doblegat el nombre de Punts Violeta. Aquestes casetes s'instal·laran en els punts clau dels festejos perquè la ciutadania, sobretot la més jove, accedisca fàcilment a espais segurs d'atenció especialitzada.

"Pretenem sensibilitzar a la població sobre possibles agressions sexistes, així com informar sobre protocols d'actuació i facilitar el suport i informació sobre els recursos que existeixen", explica Francisco López respecte a aquesta mesura. A més, segons ha indicat l'alcalde, els festers i festeres del pròxim any 2024 ja estan rebent la formació necessària per a detectar aquesta mena de conductes i actuar en conseqüència.

Festes Patronals i Populars 2023 de Rafelbunyol: aquesta és la programació

Et deixem a continuació la programació completa de les Festes Patronals i Populars de Rafelbunyol per a enguany 2023.

Divendres 25 d'agost

18.30 hores. Animació musical amb DJ i multitud de sorpreses.

19.30 hores. Des de la balconada de l'Ajuntament, es donarà començament a les Festes amb el "Txupinazo".

20.00 hores. Correbars.

1.00 hores. Nit de 'Remember' en la zona Late Creueta.

Dissabte 26 d'agost

17.00 hores. Parc Infantil en el carrer Magdalena.

18.00 hores. II "Tardeo" Rafelbunyol. Gaudeix de la bona gastronomia del comerç local mentre et diverteixes amb l'animació musical, que comptarà amb un DJ.

20.00 hores. Orquestra "Vértigo" en la plaça de la Puríssima.

Correbares, amenizado por una charanga en Rafelbunyol/Foto: Ayuntamiento de Rafelbunyol
Correbars, amenitzat per una xaranga a Rafelbunyol/Foto: Ajuntament de Rafelbunyol

Dilluns 28 d'agost

12.00 hores. L'Ajuntament, acompanyat per la Banda "La Primitiva" de Rafelbunyol, recollirà als i les majors que enguany compleixen 75 en la Llar del Jubilat.

12.30 hores. Missa en acció de gràcies a la Mare de Déu del Miracle.

14.00 hores. Menjar de fraternitat en el Tentadero de La Paz.

18.30 hores. Actuació de l'Orquestra de l'Escola de "La Primitiva" de Rafelbunyol en els jardins de la Residència.

19.30 hores. Bingo en la plaça de la Puríssima.

22.30 hores. Show "Simfonia d'estreles" en la plaça de la Puríssima.

Dimarts 29 d'agost

20.00 hores. Gran festa de la Paella Valenciana en els carrers Magdalena, Calvari i Camí Fondo.

23.00 hores. Animació musical amb DJ en la plaça de la Puríssima.

1.30 hores. Xaranga des de la plaça fins a la zona de Batega Creueta.

2.30 hores. Orquestra "Tòquio Band" en la zona Batega Creueta.

Dimecres 30 d'agost

11.00 hores. Univers Cantalandia amb castells inflables, jocs, fira, tallers i espectacle en el carrer Magdalena. D'11 a 14 hores i de 17 a 20 hores.

18.00 hores. Taller del Farolet en la plaça de la Puríssima.

21.00 hores. Nit del "Farolet". Acudeix a la plaça de la Puríssima amb la teua "farolet" i fes la cercavila, acompanyat de la Banda de la Societat Musical 'La Primitiva'.

22.30 hores. Nit de Playbacks en la plaça de la Puríssima.

1.00 hores. Animació musical amb DJ en la zona Batega Creueta.

Día del Niño en Rafelbunyol/Foto: Ayuntamiento de Rafelbunyol
Dia del Xiquet a Rafelbunyol/Foto: Ajuntament de Rafelbunyol

Dijous 31 d'agost

9.00 hores. Partides de l'Escola de Pilota de les categories prebenjamí, Benjamí, Aleví i Infantil.

10.00 hores. Concurs de truites.

12.00 hores. Partida de Pilota categoria Femenina.

18.00 hores. Partida de Pilota categoria Juvenil.

19.00 hores. Partida de Pilota categoria Professional.

20.30 hores. Sopar de Colles: prèvia inscripció del 7 al 18 d'agost en l'Ajuntament per a la reserva de taula. A més, s'organitzarà l'II Concurs a la millor taula de Colles. Consistirà que el jurat, al costat de la companyia de Tabal i Dolçaina, escollirà a la primera i segona millor taula, premiades amb unes cistelles de productes locals valorats en 300 i 150 euros cadascuna.

23.30 hores. Nit del Pop Rock a càrrec de Gravity en la plaça de la Puríssima. A continuació, es donarà pas a l'animació musical amb DJ.

Divendres 1 de setembre

19.00 hores. Photocall i Batucada.

23.00 hores. Nit de disfresses. Gran vetlada, fins a l'alba, amenitzada per l'orquestra "L'Ànec" i animació musical amb DJ, que ens acompanyaran fins a les sis del matí del dissabte.

6.00 hores. Repartiment de xocolate i Xaranga.

"Noche de Disfraces" de Rafelbunyol
"Nit de Disfresses" de Rafelbunyol

Dissabte 2 de setembre

17.00 hores. Entrada de calaixos acompanyats de cavalls i d'una xaranga des de l'inici de la calle Mare de Déu del Miracle.

18.00 hores. Solta de tres bous, pertanyents a prestigioses ramaderías, des de la plaça de la Puríssima. A continuació, vaques de la ramaderia El Saliner. En acabar, tindrà lloc la III concentració de carretones embolados al costat de la quadrilla d'Emboladores de Rafel en la seua 25 aniversari.

00.30 hores. Embolada dels tres bous de la vesprada.

Domingo 3 de setembre

11.00 hores. Missa i sermó en honor a la Mare de Déu del Miracle.

20.00 hores. Processó en honor a la Mare de Déu del Miracle. El recorregut serà el següent: Església-calles Trencat-València-Reial Sèquia de Montcada-Camí Cebolla-Alacant-Poeta Rierol Almela-Camí Cebolla-El Puig-Mare de Déu del Miracle-Camí Fondo-Església.

23.30 hores. Monòleg d'Humor en la plaça de la Puríssima.

00.30 hores. El mentalista i il·lusionista Toni Pons sorprendrà amb el seu espectacle d'Hipnosis en la plaça de la Puríssima.

Dilluns 4 de setembre

11.00 hores. Missa i sermó en honor als Sants de la Pedra.

18.00 hores. Ofrena de flors a la Mare de Déu del Miracle a càrrec dels Clavarios i Clavariesas d'enguany. Totes aquelles persones que desitgen participar en l'ofrena hauran d'acudir amb un ram de flors a la porta de l'Ajuntament.

22.45 hores. Espectacle en la plaça de la Puríssima a càrrec de l'Ajuntament amb la participació de l'Escola de Danses, Cant i Música Tradicional de Rafelbunyol i de la Casa d'Andalusia de l'Horta Nord.

Dimarts 5 de setembre

11.30 hores. Missa solemne en honor a la Mare de Déu del Miracle.

20.00 hores. Processó en honor a la Mare de Déu del Miracle. El recorregut serà el següent: Església-carrers Major-Vicente Soriano-Santa Teresa-Sant Francesc-Pare Salvador-Sant Joan-Verge del Miracle-Camí Fondo-Major-Església.

Dissabte 9 de setembre

8.00 hores. Tancament de vaques de la ramaderia El Saliner. A continuació, solta de vaques.

11.30 hores. IV Trobada d'Afeccionades Taurines.

17.00 hores. Concentració de penyes des de l'inici de la calle Mare de Déu del Miracle acompanyats d'una xaranga.

18.00 hores. Solta de tres bous de prestigioses ramaderías des de la plaça de la Puríssima. A continuació, vaques de la ramaderia El Saliner.

00.00 hores. Embolada dels tres bous de la vesprada.

Destacats