Oci

El Festival de Circ i Teatre d'Ontinyent porta la màgia circense als barris per Nadal

L'edició d'aquest 2022 del Festival de Circ i Teatre comptarà amb 10 espectacles gratuïts

Guardar

Festival de Circ i Teatre d'Ontinyent dins de la campanya de Nadal d'Ontinyent Il·lusiona
Festival de Circ i Teatre d'Ontinyent dins de la campanya de Nadal d'Ontinyent Il·lusiona

La màgia i la il·lusió tornen un any més a Ontinyent per Nadal de la mà d'una de les iniciatives més populars i esperades: el Festival de Circ i Teatre. Una iniciativa que engloba un variat programa d'activitats que es desenvoluparan els pròxims dies als diferents barris de la capital de la Vall d'Albaida.

Concretament, en l'edició de 2022 del Festival de Circ i Teatre d'Ontinyent participaran un total de vuit companyies que posaran en escena 10 espectacles per a públic de totes les edats, especialment infantil. Un festival que s'ha fet un lloc en el calendari festiu dels dies nadalencs a la província de València, i que atrau centenars de visitants a la ciutat.

Representació del Festival Circ i Teatre d'Ontinyent
Representació del Festival de Circ i Teatre d'Ontinyent

Programació del Festival de Circ i Teatre d'Ontinyent 2022

La iniciativa es desenvoluparà entre el 17 i el 29 de desembre i comptarà amb l'espectacle inaugural de la companyia francesa "Le Théatre Jaleo". L'original proposta "Edén" barreja titelles, màscares i música dins d'un recinte de fusta que ret homenatge a la tradició del còmic itinerant. Es desenvoluparà en dues sessions a la plaça de la Concepció, a les 18.30 i 20.30 hores, amb un aforament limitat de 120 persones per a cada sessió amb invitacions que es podran replegar a la pròpia plaça des de les 17 hores.

Diumenge 18 de desembre es comptarà amb la companyia mallorquina D'Es Tro i l'espectacle "Poi", que fusiona les arts del circ amb el joc de la "trompa", amb elements d'espectacles de malabars i manipulació d'objectes. Serà a les 18.30 hores al parc de Vicent Andrés Estellés.

Als següents dies se succeiran una programació que es pot consultar a la pàgina web municipal, i que inclou espectacles com "Horta" (dilluns 26 a les 11.00, 12.30, 17.30 i 19.00 hores al parc de Pere IV); "El minigolf de Mumusic Circus" (dilluns 26 de 11.30 a 13.30 i de 18.00 a 20.30 hores al parc de Pere IV); "Tanque Gurugú" (dimarts 27 a les 12.30 hores al parc del Mestre Ferrero); "Ridi Pagliaccio" (dimarts 27 a les 18.30 hores al Parc del Mestre Ferrero); "El Gran Circo de la Vida" (dimecres 28 a les 18.30 hores a la plaça de Sant Domingo); i "Disparatario Circ" (dijous 29 a les 17.30 hores a la plaça de Sant Roc, a la mateixa hora i lloc a la que es comptarà amb una ludoteca de jocs de fusta).

Tots els espectacles són totalment gratuïts, i només "Edén" i "Horta", per les seues característiques, requeriran invitacions per a accedir, repartides prèviament també de manera gratuïta.

Jorge Rodríguez y Sayo Gandia en la presentación del Festival de Circo y Teatro de Ontinyent
Jorge Rodríguez i Sayo Gandia a la presentació del Festival de Circ i Teatre d'Ontinyent

Un festival que compleix 11 anys

L'alcalde Jorge Rodríguez recordava ahir, durant la presentació del festival, que "fa ja 11 anys vam pensar en qué podriem fer per retenir i atraure gent a la nostra ciutat i el nostre comerç en dates nadalenques. Vam plantejar una fòrmula com aquesta, que suma la cultura, el carrer i les activitats per a públic de totes les edats i especialment infantil", al mateix temps que incidia en què "en tots aquests anys hem tingut sempre una bona resposta, i un any més oferim el festival com un element més perquè el Nadal il·lusione a Ontinyent, i la gent es quede i vinga a gaudir d'ella a la nostra ciutat".

Per la seua part, la regidora de Turisme i coordinadora del Festival, Sayo Gandia, remarcava que el festival "està ja tan consolidat que la pròpia gent ens demana i pregunta quan l'anem a presentar.

Destacats