Oci

El porrat de l'interior de València torna este cap de setmana amb un gran mercat tradicional

El porrat de Sant Macià que acull Ròtova teixirà, un any més, les comarques de la Safor i la Vall d'Albaida

Guardar

Porrat de Sant Macià. Foto de Ajuntament de Ròtova
Porrat de Sant Macià. Foto de Ajuntament de Ròtova

Ròtova es prepara per a gaudir este cap de setmana del Porrat de Sant Macià de 2024, el porrat de l'interior de la província de València, que tindrà lloc del 23 al 25 de febrer. Una cita que reunix cada any als veïns i veïnes de les comarques de la Safor i la Vall d'Albaida, així com de municipis d'altres zones. Durant tres dies, este municipi proposa teixir un conjunt d'experiències per a diferents edats com a reclam turístic i dinamitzador.

El Porrat de Sant Macià compta amb un gran mercat tradicional, situat als carrers Sant Josep, carrer Major, carrer Comtes de Ròtova, carrer Sant Joan XXIII i carrer Abadia, que també acollirà l'espai editorial, a més de tallers i jocs; l'espai per a associacions, a la plaça Major; i la Fira Agroalimentària, Artesana i Turística, situada al carrer Joan XXIII.

Porrat de Sant Macià. Foto Ajuntament de Ròtova
Porrat de Sant Macià. Foto Ajuntament de Ròtova

Programació

La programació d'enguany, que pots consultar en este enllaç, comença amb un 'porrat menut', amb tallers sobre el món romà, repartiment de suc de taronja i una exposició que mostra el porrat a través dels ulls dels xiquets i xiquetes, amb l'objectiu d'implicar totes les mirades, des dels més xicotets fins a la gent gran. El carrer Joan XXIII acollirà l'exposició 'Brodant la revolta', com una mostra reivindicativa des de la tasca artesanal; i en el Centre Parroquial es mostraran les vivències més tradicionals amb 'la natura teixida'.

La programació musical de 2024 girarà entorn en la plaça Major, amb l'espectacle familiar de La Banda del Drac, la Rondalla Agredolç, La Rotovense Musical o els sons de la batucada Kum Kum Tra, a més d'actuacions com Megapops o Zambra Fusió. Enguany, a més, serà punt de trobada de l'Associació cultural de dolçainers i tabaleters de la Safor i de la Colla de dolçainers i percussió de la Vall Blanca. La Carpa Jove, a més, acollirà dissabte a la nit el concert de Colomet, Oceans i Erebo DJ.

Els orígens del porrat de Sant Macià, integrat dins de la Ruta dels porrats de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, se situen al voltant de Sant Jeroni de Cotalba, a la fi del segle XVI, coincidint amb la visita de Felip II al monestir.

Destacats