Oci

La platja d'Oliva acull un concert gratuït en homenatge a Nino Bravo aquest divendres

L'Ajuntament del municipi ha organitzat la cita musical pel 50 aniversari de la mort del cantant, que se celebra aquest divendres a les 23 hores

Guardar

La Banda Simfònica d'Oliva oferirà el concert gratuït en homenatge a Nino Bravo (Imatge: Facebook de la Banda Simfònica d'Oliva)
La Banda Simfònica d'Oliva oferirà el concert gratuït en homenatge a Nino Bravo (Imatge: Facebook de la Banda Simfònica d'Oliva)

Amb motiu del 50 aniversari per la defunció de Nino Bravo, la regidoria de Cultura, Música i Biblioteques d'Oliva (València) ha preparat per a aquest divendres 4 d'agost un gran concert en homenatge al cantant. La trobada musical, que ha sigut batejat com 'In Memoriam Nino Bravo', tindrà lloc en la plaça d'Europa, al costat de la Creu Roja, a partir de les 23 hores.

Sota la direcció artística de Miguel Ángel Grau, les veus de Felipe Garpe, guanyador del concurs "Yo soy Nino Bravo" de Telecino, i Sheila García homenatjaran alguns dels èxits més reconeguts de l'artista valencià. A més, aquesta recopilació anirà acompanyada de música a càrrec de la Banda Simfònica de l'Associació Artístic Musical d'Oliva, d'on és originari el cantant.

El concert, que és completament gratuït, forma part d'una iniciativa que introdueix al públic en els anys 70 amb temes musicals pertanyents a la vida de tota una generació i que, a més, han perdurat al llarg del temps. Així, èxits com a "Cartas Amarillas", "Un Beso y una Flor", "Libre" o "Noelia" seran els protagonistes d'una vetlada que porta de tornada la irrepetible filmografia del valencià.

Així mateix, per a oferir un espectacle més complet, 'In Memoriam Nino Bravo' emet tres projeccions biogràfiques que repassen la trajectòria personal i professional del mític artista. De forma ocasional, l'esdeveniment compta amb la presència d'Eva Ferri, filla de Nino Bravo, que interpreta algunes de les peces més entranyables del seu pare. Encara que, en aquesta ocasió, no serà així , ja que Fran Vianna serà la tercera veu que forme part d'aquest gran tribut a l'olivense.

Nino Bravo, una llegenda del panorama musical valencià

Luis Manuel Ferri Llopis, conegut per tots com Nino Bravo, va ser considerat fins a la seua primerenca i tràgica mort com el millor cantant de pop nacional en el final de la dècada dels seixanta i principis dels setanta.

El seu estil, que oscil·la entre la interpretació estàndard i el pop del moment, va conquistar a un gran nombre d'oïdors, no únicament per l'alta qualitat del seu repertori, sinó també per la potència i bellesa d'una veu que li diferenciava d'altres artistes del gènere.

Des d'una edat ben primerenca, el valencià va tindre els seus primers contactes amb la música quan va formar part del trio semiprofessional Los Hispánicos, per a després ser integrant dels Superson, amb els qui va començar a actuar amb certa freqüència en festes i locals d'estiu de la Comunitat Valenciana.

L'èxit li arribaria en l'estiu de 1970 amb el tema "Te quiero,te quiero", de Rafael León i Augusto Algueró. A aquesta número u en vendes, li precediria "Noelia" i, en els mesos successius, la seua presència va començar a ser habitual en programes de televisió i festivals com el de Rio de Janeiro o Atenes.

Però, just en el moment en el qual Nino Bravo aconseguia la seua maduresa com a artista, un accident de trànsit va posar fi a la seua vida l'abril de 1973. La notícia va transcendir més enllà d'un nodrit seguici d'admiradors i va convertir la seua figura en un mite, el prestigi del qual perdura fins a l'actualitat. Una llegenda del panorama musical valencià que es va acomiadar molt ràpidament quan encara li quedava molt camí per recórrer.

Destacats