Oci

La platja de Gandia celebra una nova edició de la Travessia del Port

Al voltant de 300 nadadors nacionals i internacionals participaran en la travessia del Port de Gandia i la Volta a l'Escullera Nord el 15 d'agost

Guardar

Edició anterior de les proves aquàtiques en la platja de Gandia
Edició anterior de les proves aquàtiques en la platja de Gandia

El club de Natació i Esports (NiE) de Gandia ha organitzat un esdeveniment multitudinari per als amants de les activitats aquàtiques dimarts que ve 15 d'agost. En aquest sentit, la platja de Gandia serà l'escenari protagonista que aculla la 59ª Travessia del Port i la 20ª Volta a l'Escullera Nord. Així ho han comunicat aquest matí el regidor d'Esports, Jesús Naveiro; Pilar Martí, presidenta de NiE, i José Metola, secretari del club en una roda de premsa.

Es tracta d'una celebració única en el municipi, que compta amb la col·laboració de les autoritats marítimes i la Junta del Districte del Grau de Gandia. A la cita, esperen acudir 300 nadadors i nadadores de tot l'àmbit nacional, com Madrid, Catalunya, Múrcia o el País Basc. Així mateix, en les travessies participaran professionals de la natació a nivell internacional, entre els quals figuren països com Austràlia o Argentina.

La presència femenina serà la més elevada en aquest esdeveniment, ja que durant la roda de premsa, els responsables han anunciat que rondarà el 30 % de les assistents. Un altre dels aspectes a destacar de la cita aquàtica és la dificultat de les proves, ja que en elles nadadors i nadadores de renom disputaran pel lideratge.

Per a participar en aquestes activitats, s'ha de formular una inscripció prèvia a través de la pàgina web oficial de Crono4sports. El preu és de 16 euros fins a aquest divendres, dia 11 d'agost, i de 20 euros a partir d'aquesta data. De fet, l'import augmentarà fins a aconseguir els 25 euros per als quals realitzen la inscripció el mateix dia de la prova presencial.

En què consistiran ambdues proves?

Després de subratllar l'elevat nivell que hi haurà en les proves de Gandia el pròxim 15 d'agost, els responsables de l'esdeveniment han concretat el desenvolupament d'aquestes. Quant a la 59ª edició de la Travessia al Port de Gandia, que enguany se celebra en memòria de Damià Catalá, l'activitat començarà a les 11.30 hores.

Amb un recorregut circular de 850 metres, l'eixida i arribada de la travessia es realitzarà des de i fins al Varadero Beach Club. Es lliuraran medalles als tres primers de les 17 categories, és a dir, premis als nadadors i nadadores més joves, veterans i millor classificats. Així mateix, es lliurarà el reconeixement 'Damià Catalá' als guanyadors absoluts masculí i femení.

La 20ª edició de la Volta a l'Escullera Nord de Gandia, en homenatge a José María Ángel 'Pitet', s'iniciarà a les 9 hores. L'eixida es realitzarà des de la zona costanera més propera al restaurant Ripoll i finalitzarà en el Varadero Beach Club. En aquest cas, totes aquelles persones que no hagen acabat els 2.600 metres de recorregut en hora i mitja seran expulsades de l'aigua per a començar amb l'altra travessia.

Per punt, les medalles es lliuraran als tres primers de les 13 categories, això és, els premis per als millors classificats locals. Així mateix, s'atorgarà el guardó 'José María Ángel Pitet' als guanyadors absoluts, tant masculins, com femenins.

Destacats