Oci

Música i cuina contra el desaprofitament alimentari en el Mercat de Russafa aquest dissabte

Aquest 3 de juny, el moviment social Disco Sopa arriba al Mercat de Russafa per a conscienciar sobre el desaprofitament alimentari

Guardar

Imatge Mercat de Russafa/ Mercat de Russafa
Imatge Mercat de Russafa/ Mercat de Russafa

El Disco Sopa és un moviment social que lluita contra el desaprofitament d'aliments, sobretot quan es deu a descarts per motius estètics com a "aliments lletjos" o els que tenen la seua data de caducitat pròxima. Els aliments descartats conserven els mateixos nutrients i, encara que per a molts supermercats es convertisquen en productes no aptes per a la seua venda, sí ho continuen sent per al seu consum. Davant aquest desaprofitament alimentari, va nàixer a Alemanya el moviment ciutadà Disco Sopa, que combat el desaprofitament alimentari amb cuina d'aprofitament, i ràpidament es va estendre per altres països d'Europa i tot el món, arribant també a València amb aquest Disco Sopa en la plaça Baró de Cortés, al costat del Mercat de Russafa, dissabte que ve 3 de juny a partir de les 17.00 hores.

A ritme de música en directe, com bé diu un dels manaments del Disco Sopa, es realitzaran tallers i altres activitats com l'espai infantil per al gaudi dels més xicotets a partir de les 17.00 hores. El showcooking, fet pel Consell Alimentari de València AprofitaVLC, serà a les 18.30 hores, i consisteix en una demostració d'una recepta a partir de verdures d'aprofitament. I, finalment, per a acabar aquesta jornada dedicada a conscienciar sobre l'aprofitament alimentari, es durà a terme la recepta principal del Disco Sopa amb el seu posterior repartiment de degustacions per a demostrar el deliciós menjar que pot eixir d'aliments que simplement han sigut descartats pel seu aspecte.

Aquest últim esdeveniment serà el que tanque la jornada i tindrà lloc a les 20.00 hores, a més, comptarà amb la millor companyia per a fer aquesta experiència redona amb la companyia de Toxicosmos DJ, qui adornarà amb la seua sessió de música l'elaboració de la recepta. L'esdeveniment ha sigut organitzat per l'Associació de Venedors del Mercat de Russafa amb el suport de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i col·laboren Tornem, RS+, Caixa Popular, Cervesa Ambar, Aprofita VLC, MercaValència i l'Adjuntament de València.

Cartell Disco Sopa Mercado Ruzafa junio 2023
Disc Sopa Comprat Ruzafa juny 2023

 

Destacats