Oci

Horari del betlem de Xàtiva 2022

Descobreix horari i data per a visitar el pesebre monumental de Xàtiva 2022

Guardar

Betlem de Xàtiva 2022
Betlem de Xàtiva 2022

El pesebre de Xàtiva 2022 ja ha obert les seues portes al públic. Per això, ara, una de les grans preguntes és fins quan es podrà visitar. Doncs bé, aquest pesebre, considerat el més gran d'Espanya en extensió, estarà obert fins al 8 de gener de 2023. D'aquesta manera, l'horari del pesebre de Xàtiva serà de 9.45 a 21.30 hores.

El pesebre està situat en l'Albereda Jaume I, en ple centre de la ciutat. I la seua visita és completament gratuïta. Així que, aquest Nadal, no perdes l'oportunitat de visitar un dels pesebres més importants de la Comunitat Valenciana, i que més visitants atrau.

Enguany destaca especialment la il·luminació del Betlem, que fa que canvie totalment del dia a la nit. Per a això, i amb l'objectiu d'estalviar en el consum energètic, s'han incorporat llums led al llarg de tot el recorregut per a millorar l'experiència.

Però, què es podrà veure en el pesebre de Xàtiva 2022? Enguany, compta amb un total de 20 escenes diferents i 40 recreacions d'animals. Tot un espectacle que no et pots perdre. I és que aquest pesebre, de grandària real, compta amb 10 metres de longitud i 20 metres d'ample, abastant una superfície de 1.500 metres quadrats. Les figures han sigut elaborades per artistes fallers, compta amb elements naturals i els decorats es realitzen amb materials reciclats per part de la brigada municipal, encarregada cada any del seu muntatge.

D'aquesta manera, podràs descobrir des del naixement i l'arribada dels Reis d'Orient, fins a escenes que recreen la vida quotidiana de l'època. Des de 1999, aquest pesebre ha anat creixent al llarg dels anys fins a convertir-se en el més gran d'Espanya, gràcies a la incorporació de nombroses escenes i simbolisme religiós.

Destacats