Oci

Gandia es plena d'activitats, concerts i funcions teatrals durant la seua Fira i Festes 2023

La programació començarà el pròxim 21 de setembre i tindrà 83 activitats, 27 concerts i 17 funcions teatrals per a tots els públics

Guardar

 Imatge d'arxiu de la Fira i Festes de Gandia
Imatge d'arxiu de la Fira i Festes de Gandia

Gandia ha presentat la programació completa de la seua Fira i Festes 2023, que seran del 22 de setembre al 15 d'octubre. Una programació repleta d'actes culturals: tindrà 83 activitats, 27 concerts, 17 funcions teatrals i 11 entitats esportives que participaran de manera activa.

De tots aquests actes, destaca el concert d'Ana Mena, Depol i el dj de Gandia Pablo Mas del divendres 29 de setembre, el de Pep Gimeno Botifarra del diumenge 24 de setembre o el de Fangoria i Nancys Rubias del dissabte 30 de setembre, entre moltes altres activitats.

També cal ressaltar l'exposició 'Sorolla i l'edat de plata de l'art valencià', amb obres del pintor valencià més universal i altres artistes contemporanis, que arriba a Gandia el pròxim 21 de setembre, sumant-se d'aquesta manera a l'any Sorolla, ja que serà el primer municipi fora de la ciutat de València que aculla aquesta gran mostra.

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto acompanyat per la regidora de Cultura, Balbina Sendra han sigut els encarregats d'informar de les novetats i particularitats principals de la programació, que ha sigut dissenyada per a consolidar el canvi de model que l'aferme com una festa oberta per a tothom, de carrer, participativa i que transcendisca fronteres. "Volem que l'esperit i la il·lusió que genera el Tío de la Porra vaja més enllà de Gandia i de la província de València i que aquesta tradició, de la qual ens sentim molt orgullosos, siga quant a la Comunitat Valenciana i arribe a tota Espanya", ha explicat Prieto.

El alcalde de Gandia, José Manuel Prieto y Balbina Sendra, concejala de Cultura
L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto i Balbina Sendra, regidora de Cultura

Un any més, s'està fent un gran esforç per a ampliar encara més l'oferta gratuïta de la Fira perquè tothom puga gaudir en el carrer, tant els nostres ciutadans com als visitants que també omplin la ciutat de Gandia. A més, igual que l'edició passada, la Fira i Festes s'allarguen gràcies a la programació d'activitats el cap de setmana previ, una iniciativa molt bé acollida l'any passat, i que genera més activitat per a comerços i hostaleria.

L'alcalde ha recordat que enguany també hi haurà un Punt Violeta i un Punt Arcoiris, situats en les zones d'oci nocturn, en els espais on tindran lloc els concerts per a conscienciar previndre i gaudir de la festa des del respecte a les dones i persones del col·lectiu LGTBI, lliures d'assetjament i agressions masclistes i homòfobes.

Fira i Tío de la Porra

Per la seua banda, Balbina Sendra, ha destacat que la Fira d'atraccions obrirà les portes el dia 22 de setembre i que tindrà dos dies de preu reduït. El dia 23 a la vesprada tindrà lloc el ja tradicional assaig del dia de la Porra.

A partir del dia 29 de setembre la ciutat es converteix en una gran festa amb diferents escenaris. A les 09.00 hores amb l'arribada del Tío de la Porra s'obriran els tres mercats (El temps dels Borja, el Mercat tradicional i el Soc Àrab). A partir de les 20.00 hores s'obrirà la plaça del Mosset i a les 21.00 hores serà el torn per a l'espectacle inaugural.

Sobre els diferents espais de la Fira, l'edil ha explicat que són els següents:

  • Música en les places: Concerts en la plaça de les Escoles Pies i la plaça major.
  • Teatre en el carrer: Un escenari fix en el passeig Germanies i més actuacions itinerants pel Centre Històric.
  • Parc de la festa: On es desenvoluparan tots els concerts.
  • Plaça del Mosset: Els visitants disposaran d'una variada oferta gastronòmica i actuacions musicals.
  • Marquesa on the Rock: Actuacions musicals a l'hora del vermut i la nit.
  • Teatre Serrano: Destaquen dues actuacions del circ acrobàtic de la Xina.
  • Institut María Enríquez: Actuacions musicals per als més joves.
Destacats