Oci

La Fira del Llibre de València torna amb la seua 59ª edició i un nou rècord d'expositors

Del 25 d'abril al 5 de maig els Jardins de Vivers acolliran este esperat esdeveniment cultural amb més de 1.300 activitats per a tots els públics

Guardar

Fira del Llibre de València
Fira del Llibre de València

La Fira del Llibre de València, que enguany aconseguix la seua 59 edició, torna al seu emplaçament habitual als Jardins del Real de València (Vivers), del 25 d'abril al 5 de maig, batent un nou rècord d'expositors amb un total de 80 inscripcions. A més, amb 120 casetes, 1.300 activitats per a tots els públics i una previsió de facturació econòmica que s'espera que arribe al milió d'euros, esta fira és ja el segon certamen més important d'Espanya sobre el sector del llibre i la lectura pel volum comercial i la quantitat d'activitats previstes.

Entre els expositors, destaquen les llibreries independents, però també seran presents llibreries públiques, cadenes de llibreries, editorials i distribuïdores. Les editorials valencianes, en particular, es beneficiaran d'un descompte en la quota de participació, gràcies al suport de l'organització per a fomentar la presència del sector editorial local.

La presentació de la fira ha tingut lloc hui dimecres en el Saló de Cristall de l'Ajuntament de València, amb la presència del director Manolo Gil, la presidenta de la Fundació Fira del Llibre, María Bravo, i el president del Gremi de Llibreters de València, Juan Pedro Font de Mora. L'esdeveniment ha comptat també amb el suport institucional de l'Ajuntament de València, així com la col·laboració de les biblioteques municipals, el Museu de Ciències Naturals i l'àrea de Parcs i Jardins de l'Ajuntament.

Presentació de la Fira del Llibre al Saló de Cristal de l'Ajuntament de València
Presentació de la Fira del Llibre al Saló de Cristal de l'Ajuntament de València

Manolo Gil ha explicat que "autors convidats per l'organització de la fira tindrem al voltant de cent, però, a banda, estan els que venen específicament a les casetes". Segons Gil, "sí que us podem dir que, enguany, és un any de rècords perquè si comptem els autors que ens visiten, les presentacions, les activitats familiars i escolars, i les firmes que es fan tant en organització com en les casetes, tenim 1.300 activitats en deu dies, és a dir, a les casetes van més autors que mai".

Així doncs, la fira comptarà amb la participació d'autors destacats com Fernando Aramburu, Elvira Cambrils, César Pérez Gellida, Martí Domínguez i Teresa Pascual, entre altres. A més de conferències, taules redones i tallers infantils, s'oferiran espectacles musicals, concursos, dansa i altres activitats culturals.

D'altra banda, en esta edició es guardonarà als valencians Paco Roca, Teresa Pascual i Elisa Ferrer amb els premis "Trajectòria en castellà 2024", "Trajectòria en valencià 2024" i "Talent emergent 2024", respectivament. Estos reconeixements, que s'atorguen des de l'any 2019, tenen la finalitat de reconéixer la trajectòria i aportació literària dels escriptors. A més, el premi a Paco Roca és un fet a destacar, ja que es tracta de la primera vegada que es premia a un autor de novel·la gràfica i còmic. D'esta manera, l'organització de la fira ha volgut reconéixer el valor narratiu d'este gènere, que moltes vegades passa desapercebut.

El cartell de la fira, dissenyat per la dibuixant de còmic Ana Penyas, que en 2018 va obtindre el Premi Nacional del Còmic per la seua primera novel·la gràfica, "Estem totes bé", ret homenatge a destacats personatges de la literatura, com Julio Cortázar, Franz Kafka, Mafalda i diversos autors valencians, inclosa Maria Beneyto i Vicent Andrés Estellés.

La Fira del Llibre de València, es convertix així en un punt de trobada cultural imprescindible per a tots els amants de la lectura, que podran visitar l'esdeveniment durant onze dies replets d'activitats que prometen una experiència literària excepcional.

Destacats