Oci

Compte arrere per a la Gran Fira de l'Embotit de Requena

La Gran Fira de l'Embotit de Requena està considerada Festa d'Interés Turístic Autonòmic

Guardar

 Conjunt d'embotit com el de la Gran Fira de l'Embotit de Requena
Conjunt d'embotit com el de la Gran Fira de l'Embotit de Requena

A Requena estan d'enhorabona. Finalitzant el mes de gener i passats els Reis Mags, arriba a la localitat valenciana la Gran Fira de l'Embotit de Requena, que enguany serà del 9 a l'11 de febrer. És a dir, en poc més de 10 dies.

I és que aquesta fira no és una fira qualsevol. Per a començar, aquesta fira és un dels esdeveniments gastronòmics més importants de la província de València i com no podria ser d'una altra manera, està declarada com a Festa d'Interés Turístic Autonòmic.

La Mostra de l'Embotit Artesà i de Qualitat de Requena de 2024, se celebrarà, com és costum, en el Recinte Firal de la mateixa Requena. Tal és la magnitud de l'esdeveniment, que l'Ajuntament del municipi ha anunciat que oferirà un servei d'autobusos gratuït per a anar i tornar de la Fira sense cap dificultat.

D'altra banda, aquests busos aniran des del Recinte Firal al centre històric, tant en el trajecte d'anada com en el de tornada, així com també des de l'estació de l'AVE a la mateixa fira, sempre en els horaris establits d'arribades i eixides dels trens.

Què es pot trobar en la fira?

Asistentes a la Muestra del Embutido Artesano y de Calidad en Requena.
Assistents a la Mostra de l'Embotit Artesà i de Qualitat a Requena.

Com el mateix nom indica, la Mostra de l'Embotit Artesà i de Qualitat de Requena ofereix una gran quantitat d'embotits en totes les seues formes: llonganisses, botifarres, sobrassada, xoriço, olis... I una infinitat d'aliments artesans d'aquesta índole.

De fet, a més del mateix embotit, que s'ofereix dins del Recinte Firal, en l'exterior també hi ha espai per al tast de vins, diferents activitats culturals, concursos i moltes més coses sempre amb el focus posat en l'element estrela d'aqueix cap de setmana, l'embotit.

La Gran Mostra se celebrarà en tres dies. El dia 9 de febrer, es podrà accedir des de les 12:00 h fins a les 21:00 h; el 10, des de les 10:00 h fins a les 21:00 h, i l'últim dia, el diumenge 11, des de les 10:00 h fins a les 19:00 h de la vesprada.

A més, si eres un amant de l'embotit, tindràs l'oportunitat de provar-los mitjançant el tiquet degustació que et costarà 12 euros i en el qual s'inclouen infinitats d'aliments i diferents embotits per al gaudi personal.

Destacats