Oci

El centre de València s'inundarà cada diumenge d'actuacions gratuïtes de balls populars

El XXVI Festival de Balls Populars de València comptarà amb la participació de 133 comissions falleres entre octubre i abril de 2024

Guardar

Festival de Balls Populars de València
Festival de Balls Populars de València

El folklore valencià s'apodera del centre de la capital del Túria amb l'esperat XXVI Festival de Balls Populars de València, un esdeveniment que promet omplir d'alegria i tradició tots els diumenges fins a abril de 2024. El festival, que començarà aquest cap de setmana, comptarà amb la participació de 133 comissions falleres de la ciutat.

Les actuacions es duran a terme en dues emblemàtiques places de València. Des d'octubre fins a desembre, la plaça de la Verge serà l'escenari on els grups enlluernaran al públic amb els seus balls tradicionals. A partir de gener de 2024 i fins a l'abril, la plaça de la Reina serà el nou enclavament on es continuaran celebrant les actuacions.

Els dies en què es podran gaudir d'aquestes actuacions seran els diumenges, amb dues passes de 15 minuts per cada comissió fallera participant. L'horari establit serà de 10.30 a 13.30 hores, encara que algunes actuacions podran començar a les 10.00 hores per a garantir la participació de tots els grups al llarg del matí. A més, l'aspecte més atractiu és que aquests espectacles són a l'aire lliure i, el millor de tot, completament gratuïts, per al gaudi de tots els assistents.

Aquest cap de setmana marca l'inici del festival amb les comissions falleres Norte-Doctor Zamenhof, Ramiro de Maeztu-Leones, Mendizábal, Yecla-Cardenal Benlloch, Barón de San Petrillo-Leonor Jovani i Padre Alegre-Enric Navarro com les primeres a delectar al públic amb les seues captivadores actuacions.

Per a aquells que desitgen planificar les seues visites, poden consultar el calendari complet d'actuacions del XXVI Festival de Balls Populars de València a través d'aquest enllaç. No et perdes aquesta oportunitat única de submergir-te en la rica cultura i tradicions de València mentre gaudeixes de la destresa i l'encant de les comissions falleres en aquest espectacular festival.

Destacats