Oci

FestIN proposa assaborir el Palau Ducal de Gandia amb una visita guiada gastronòmica

El festival d'art i gastronomia arriba un any més a Gandia amb la degustació de dolços antics de sucre de canya

Guardar

Palau Ducal de Gandia
Palau Ducal de Gandia

El turisme experiencial cobra cada vegada més protagonisme en l'oferta turística dels municipis i la província de València és tot un referent. Així, els qui busquen fusionar patrimoni i gastronomia ho tindran fàcil en els pròxims dies amb FestIN, que entre altres activitats, proposa assaborir el Palau Ducal de Gandia amb una visita guiada especial que inclou la degustació de dolços.

El Festival d'Art i Gastronomia de València, FestIN, celebra enguany la seua quarta edició amb una proposta que permet als seus participants conéixer la gastronomia més tradicional i l'alta cuina en espais culturals i patrimonials de gran valor a la ciutat de València i altres municipis de la província. Se celebra del 16 al 25 de febrer i compta amb grans reclams.

FestIN torna un any més a Gandia amb 'La canyamel dels Borja', una visita guiada que inclou degustació de dolços dissabte que ve 24 de febrer a les 16.00 hores. Els qui desitgen participar, ja poden adquirir les entrades, per 17 euros, en la web del Palau Ducal (www.palauducal.com).

L'experiència comença a les 16.00 hores realitzant una visita guiada al Palau Ducal de Gandia, un dels monuments més importants de la ciutat i tota una mostra de palau del gòtic civil valencià. A diferència d'una visita guiada de les quals normalment ja s'oferixen en l'enclavament, FestIN proposa un recorregut centrat en la producció del sucre de canya.

I és que este producte, considerat per a molts com "l'or blanc", es va convertir en el principal manteniment econòmic del ducat en l'època de la família Borja, que gràcies al seu poder, va aconseguir, fins i tot, exportar-lo a la resta del món.

D'esta manera, el públic descobrirà el palau d'una forma molt curiosa i concreta que finalitzarà precisament amb la degustació de tres dolços preparats amb ingredients o elaboracions típiques de l'època.

La Pastisseria Tano, de llarga tradició rebostera a la comarca de la Safor, prepararà Mousse de menjar blanc, Terrer i Xocolate amb taronja i ametles per a endinsar-se en els dolços de l'època borgiana a Gandia. Un dolç fermall d'or a esta proposta que es pot gaudir en altres llocs i amb diferents sabors a través del festival.

Destacats