Oci

Les festes de Torrent inundaran la ciutat amb fins a 85 esdeveniments durant el mes de juliol

El 95 % de la programació "serà gratuïta", remarca la regidora de Cultura i Esport, Susi Ferrrer

Guardar

La Fúmiga actuarà a les festes patronals de Burjassot. Imatge d'Artur Gavalda
La Fúmiga actuarà a les festes patronals de Burjassot. Imatge d'Artur Gavalda

Amb l'arribada del mes de juliol, tornen les activitats i esdeveniments per onsevulla a la ciutat de Torrent. Membres de l'equip de govern de l'Ajuntament van anunciar la setmana passada la programació festera amb motiu d'acostar a tota la població la diversió i el gaudi. Per això, durant 30 dies es duran a terme fins a 85 esdeveniments que es repartiran per tota la capital de l'Horta Sud (18 ubicacions diferents en total).

Com sol ser habitual, les festes patronals de Moros i Cristians seran "la peça clau" de les festes, tal com indica el regidor de Festes, Pascual Martínez. En la setmana gran de la ciutat, del 23 al 30 de juliol, els torrentins i torrentines tornaran a viure una festa que porten sense celebrar des de fa més de dos anys a causa de la pandèmia de la COVID-19.

D'altra banda, destaca el denominat festival "Rockejat", que enguany celebra la seua XIX edició del 21 al 24 de juliol a l'Àgora del Parc Central de Torrent. Així, diferents grups musicals ompliran Torrent de música diversa, perquè actuaran bandes conegudes com La Fúmiga, Revòlver o Freenetiks. El JazzPanorama també serà una destacada opció musical del 22 al 24 de juliol.

No obstant això, l'oferta musical no queda ací. A partir del 26 de juliol, la Plaça de la Llibertat acollirà a artistes de la talla d'Antonio Carmona, Raúl Ogalla o els "Talents de casa", Alba Carmona, Pedro Soto i Erika, així com el tribut a Joaquín Sabina i el musical "The Talent".

A més, els dies 27 i 28, la Plaça de l'Esglèsia serà l'escenari dels espectacles tributs a Nino Bravo i a Frank Sinatra, respectivament. L'oferta musical es completa amb els ja tradicionals "Torrent a dos bandes" i "Música a la fresca", on participen el Cercle Catòlic i la Unió Musical.

 

Presentación de las actividades para las fiestas de julio en Torrent
Presentació de les activitats per a les festes de juliol a Torrent

Activitats per als més xicotets

Des de l'Ajuntament de Torrent també han preparat una sèrie d'activitats i esdeveniments infantils. El més destacat d'ells és l'"Espai multiaventura Infantil", una zona d'oci que s'instal·larà del 22 al 28 de juliol en Parc Central de 19.00 a 22.00 hores. Durant set dies, els xiquets i xiquetes podran gaudir de rocòdrom, llits elàstics, espais de jocs, tallers i sorpreses en un espai de 20 mil metres quadrats.

També es realitzarà el "Circuit de xiquets", tres dies (26, 27 i 28 de juliol a les 20.00 hores) amb espectacles de màgia, contacontes i música que es repartiran en sis ubicacions diferents de la ciutat. Aquests mateixos emplaçaments seran l'escenari, també el 26, 27 i 28 de juliol (22.30 hores) del "Circuit de monologuistes".

D'altra banda, la ciduad de Torrent tornarà a erigir-se en referent en l'àmbit esportiu. Durant el mes de juliol també hi haurà temps per a esdeveniments esportius de repercussió, com el Campionat d'Espanya d'Atletisme Sub 20, que se celebrarà del 15 al 17, o el Torneig Internacional d'Escacs, entre els dies 11 i 17.

Finalment, la "Fira d'Atraccions" s'instal·larà en Parc Central del 15 al 31 de juliol. Les activitats conclouran amb el final de les festes, que tindrà lloc la matinada del 30 al 31 de juliol amb quinze minuts de l'espectacle pirotècnic amb 200 kg de pólvora del '"Castell de Festes".

El regidor de l'àrea de Festes, Pascual Martínez, ha assenyalat que aquest programa pretén "donar un protagonisme als xiquets i xiquetes i a les persones majors, així com portar la festa als barris, donar suport al talent local de Torrent i la dinamització del sector de l'hostaleria i del comerç local".

Per part seua, la regidora de l'àrea de Cultura, Susi Ferrer, ha destacat la importància que tindran els espectacles musicals en aquestes festes. "Hi ha activitats per a totes les edats de diferents àmbits, tant social com esportiu i festiu. El tema de la música anava a ser present en tots els actes perquè estem gaudint de l'Any de la Música i totes les activitats estan pensades per a gaudir d'això".

Destacats