Els Moros i Cristians de Torrent 2022 seran "bastant espectaculars" després de dos anys sense celebrar-se

Guardar

Entradeta de Moros i Cristians de Torrent 2021
Entradeta de Moros i Cristians de Torrent 2021

La ciutat de Torrent es prepara per a viure les seues festes patronals: Els Moros i Cristians. Els veïns i veïnes de la ciutat, així com tot aquell que visite la capital de l'Horta Sud, podran gaudir de multitud d'actes amb motiu d'aquestes festes que es complementaran amb altres esdeveniments que ha organitzat l'Ajuntament durant tot el mes de juliol.

Amb l'arribada de l'estiu i el mes de juliol, Torrent se submergeix en les seues festes patronals: els Moros i Cristians. Així, amb motiu d'aquests dies tan especials s'han preparat una sèrie d'esdeveniments molt esperats que l'any passat van haver de suspendre's a causa de l'evolució de la pandèmia de la COVID-19.

Per això, enguany hi ha moltes ganes entre els torrentins i torrentines "de retrobar-nos, de tindre els carrers plens, i amb ambient festiu", tal com apunta el regidor d'Economia, Andrés Campos, que també ha posat en valor les festes com un important element dinamitzador de l'economia de la ciutat, sobretot per al comerç local.

El president de la Federació de Moros i Cristians de Torrent, Xavi Santamaría, ha presentat al detall com serà la programació dels Moros i Cristians de Torrent 2022. A més, ha destaca que l'edició d'enguany serà "bastant espectacular", ja que "portem tres anys sense desfilar i pagant quotes".

Així, els Moros i Cristians de Torrent 2022 tornen a partir del 2 de juliol, quan es començarà a celebrar amb una orquestra i una revetla durant tota la nit davall de la Torre, a més de realitzar-se el tradicional 'Sopar de càrrecs'.

Per això, les festes entraren en la seua fase de major activitat a partir del 17 de juliol, amb el 'Dia de germanor'. Seguidament, el dissabte 23 de juliol actuarà a la nit l'orquestra Monaco Party, "que es va reinventar amb la pandèmia i portarà amb si un espectacle i djs", compte el president.

L'endemà, es desenvoluparà l'inici oficial de les festes amb l'ofrena a l'església i el pregó de les festes al peu de la Torre. "Farem el nostre camí fins a la residència Santa Elena, tallarem tot Torrent en un acte molt emotiu que ens encanta", explica Xavi Santamaría.

Com sol ser tradicional des de fa diversos anys, el 25 de juliol és el torn de l'Entradeta Infantil, que anteriorment es realitzava conjunta a la dels adults, però que ara desfila de manera independent. "L'últim any reunim unes 6.000 o 7.000 persones només en aquest acte de Moros i Cristians".

Les Festes de Moros i Cristians de Torrent 2022 continuen amb la primera trabucà el 26 de juliol. Aqueixa nit també hi hauran xarangues i filaes internes. L'endemà, a la nit els torrentins i torrentines gaudiran d'un dels plats forts de la festa: l'orquestra Montecarlo arriba a Torrent.

El dia 28 de juliol tindrà lloc la segona trabucà amb més festa a la nit a causa de la celebració que els cristians recuperen la Torre.

Divendres 29 de juliol és el dia gran aquests Moros i Cristians de Torrent 2022. A partir de les 19.30 hores de la vesprada tindrà lloc l'Entrada de Bandes i segons càlculs de la Federació de Moros i Cristians de Torrent, entre 10.000 i 12.000 persones acudiran a veure aquest acte que genera complicacions a l'hora d'organitzar-lo per part de l'Ajuntament. Enguany, a més de les cadires, es muntarà una tribuna amb una capacitat prevista per a 180/200 persones.

 

Representants públics de Torrent en roda de premsa
Representants públics de Torrent en roda de premsa

El dissabte 30 de juliol finalitzaran les festes amb la tradicional missa major i la processó final.

"Un objectiu fonamental és posar en valor els Moros i Cristians de Torrent, que són el paradigma de les festes patronals de la ciutat. Agraïsc la labor que es fa des de la Federació per la importància que suposa la seua col·laboració en la celebració d'aquestes festes", ha conclòs el regidor de Festes, Pascual Martínez.

 

 

 

Destacats