Oci

Dos Rodalia nocturns a Gandia i Xàtiva per a tornar del castell del 9 d'Octubre

Els trens eixiran de l'estació de València Nord passada l'una de la matinada

Guardar

Dos viatgers esperen al tren en una estació de Rodalia de Renfe
Dos viatgers esperen al tren en una estació de Rodalia de Renfe

El pàrquing de l'Avinguda de Tarongers acollirà aquesta nit el castell de focs artificials per a commemorar el 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. Un espectacle pirotècnic que començarà a les 23 hores i per al qual s'han establit diferents opcions per a arribar i tornar de la zona sense utilitzar el vehicle privat.

Per a donar opció a aquelles persones de les diferents zones de la província de València que vulguen gaudir d'aquest espectacle de focs artificials Renfe ha establit dos trens nocturns especials, habilitats per a l'ocasió. Així, aquelles persones que s'acosten utilitzant els trens comercials programats per a aquest dissabte en les línies C-1 i C-2 (Gandia i Xàtiva), podran tornar des de València Nord. El tren amb destinació Gandia està programat a la 1.10 hores, mentre que, el que arribarà a Xàtiva, ho farà a la 1.15 hores.

Desplaçar-se amb Metrovalencia

D'altra banda, per a desplaçar-se per la ciutat de València el servei de Metrovalencia també ha establit serveis especials. Així, una vegada finalitze l'espectacle pirotècnic metres i tramvies addicionals facilitaran el retorn als usuaris.

Així, el servei del tramvia conclourà a les 22.40 hores en la parada de Vicente Zaragozá (direcció cap a la platja) i en la parada La Cadena (direcció Vicente Andrés Estellés). Després de l'esdeveniment, al voltant de les 23.20 hores, es restablirà la circulació des de totes dues parades cap a les seues respectives direccions. Metrovalencia reforçarà, així, el nombre de serveis per a garantir la mobilitat a les milers de persones que s'esperen que assistisquen aquesta nit.

Per part seua, el servei d'autobusos EMT patirà desviaments a l'hora de l'esdeveniment entre les 23 i les 00.30 hores. Les línies afectades seran L18, L93 i L98.

Així, està tot llest per a gaudir d'un espectacle que enguany ha canviat d'ubicació amb l'objectiu de guanyar visibilitat perquè la ciutadania puga gaudir al màxim d'aquesta nova cita amb la pólvora.

Destacats