Oci

La Cordà de Paterna 2022: torna l'espectacle pirotècnic més gran de València

El diumenge 28 d'agost Paterna celebra el seu tradicional Cordà, declarada com a Festa d'Interés Turístic Nacional

Guardar

Cordà de València. Imatge de Xisco Navarro
Cordà de València. Imatge de Xisco Navarro

Paterna torna a il·luminar-se durant les seues festes majors, amb la tradicional Cordà. Un espectacle declarat Bé d'Interés Cultural Immaterial en 2022 i Festa d'Interés Turístic en 2017, que encén el carrer Major de Paterna amb un dels espectacles pirotècnics més impressionants de tota València.

Les penyes que participen en la festa tiraran durant la matinada (01.30 hores) del diumenge 28 d'agost al dilluns 29 d'agost més de 70.000 coets en el carrer Major en menys de 20 minuts, sempre amb les màximes mesures de seguretat. Segons estudis realitzats, en la durada que es realitza l'acte, es disparen més de 2.000 coets per minut.

Cal recordar que l'espectacle es podrà veure a través dels canals oficials de l'Ajuntament de Paterna, ja que l'accés estarà restringit a persones autoritzades que participen en l'acte i pertanguen a les diferents penyes coheteras acreditades per al mateix.

Més de 150 efectius de seguretat

Per a garantir la seguretat de la Cordà, el diumenge es mobilitzaran més de 150 efectius, entre els quals es troben 35 agents de la Policia Local, 25 membres de Protecció Civil, diverses dotacions de Bombers i unitats especials del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil.

A més, la festa comptarà amb diverses ambulàncies i quatre equips medicalizats complets, entre els quals s'inclouen 2 Unitats de Vigilància Intensiva (UVI) i 2 hospitals de campanya. De forma complementària al curs de Consumidors Reconeguts com a Experts obligatori per a participar en l'acte, s'ha oferit una formació en mesures de seguretat així com de l'encés de coets i maneig d'aquests.

Des de fa uns anys, la festa compta amb un sistema d'intercomunicadors que permet als responsables de seguretat informar de forma ràpida i eficient de tot allò que succeeix a l'interior de la zona de foc.

Veure la Cordà en primera fila

L'Ajuntament de Paterna sortejarà 60 entrades perquè tot aquell veí o veïna de Paterna puga veure la tradicional Cordà des del nou Centre d'Interpretació de la Cordà 'Pepín Damián', situat en el carrer Major número 3.

En aquest article t'expliquem com poder participar en el sorteig, que se celebrarà el divendres 26 d'agost a través de les xarxes socials del municipi.

Arxivat a:

Destacats