Paterna regala 60 entrades per a veure la Cordà en primera fila

La Cordà de Paterna se celebra el diumenge 28 d'agost a les 01.30 hores i està declarada com a Festa d'Interés Turístic Nacional

Guardar

La Cordà de Paterna. Imatge de La Cordà de Paterna en Facebook
La Cordà de Paterna. Imatge de La Cordà de Paterna en Facebook

Seixanta veïns i veïnes de Paterna tindran l'oportunitat de gaudir de la tradicional Cordà de Paterna, declarada com a Festa d'Interés Turístic Nacional des de 2017 i com Bé d'Interés Cultural Immaterial des de 2022.

L'ajuntament de la localitat realitzarà un sorteig de 60 places per a poder veure els coets des del nou Centre d'Interpretació de la Cordà "Pepín Damián", situat en el número 3 del carrer Major, i que també s'ha convertit des d'aquest agost en la nova Oficina de Turisme municipal.

El nuevo Centro de Interpretación de la Cordà “Pepín Damián”
El nuevo Centro de Interpretación de la Cordà “Pepín Damián”

Per a poder participar en el sorteig, tot aquell que vulga haurà d'anar de manera presencial a la nova Oficina de Turisme municipal, al carrer Major número 3, de 9.00 a 14.00 o de 18.00 a 22.00. Allí hauran de deixar en una papereta el seu nom complet i telèfon, i obtindran a canvi un resguard com a justificant de la seua participació. El període comença aquest dimarts i acaba el divendres 26, a les 14.00 hores.

El sorteig es realitzarà el divendres 26 d'agost a través de les xarxes socials de @ViuPaterna a les 18.00 hores. La Reina de les Festes, Lola Ribas, serà l'encarregada d'extraure les paperetes afortunades. Cadascuna de les paperetes premiades podran gaudir de dues places per a contemplar un dels espectacles pirotècnics més impressionants del món, des de la seguretat i protecció de l'edifici.

Amb aquesta iniciativa, l'ajuntament de Paterna busca acostar als veïns i veïnes de la localitat a l'acte de foc més reconegut i més representatiu de la ciutat. A més, també es pretén, al costat de la iniciativa del Centre d'Interpretació de la Cordà, valorar i difondre aquest important esdeveniment de la coneguda com a Ciutat del Foc.

La Cordà

Declarada com a Festa d'Interés Turístic Nacional en 2017, és l'element més recognoscible de les Festes Majors de Paterna, on el foc s'apodera del cel del municipi. Unes 360 persones es reuneixen al Carrer Major de Paterna i encenen més de 700.000 coets, donant un espectacle de llum, foc i color inigualable.

Un esdeveniment centenari i únic a tot el món a causa de la seua magnitud i espectacularitat, que ha aconseguit un gran reconeixement gràcies a les 19 penyes coeteres i als veïns i veïnes de Paterna que la fan possible. A més, és la manifestació pirotècnica en la qual més coets es cremen en una menor quantitat de temps.

Si vols conéixer tota la programació de les festes de Paterna, pots fer-ho a través del següent enllaç.

Arxivat a:

Destacats