Oci

Diversos concerts gratuïts inunden de música Sant Miquel dels Reis a València al maig

Alguns dels millors artistes i grups de música a nivell nacional se'n pugen a l'escenari de 'Sueña València'

Guardar

Concert en Sant Miquel dels Reis (@LorenaLoJimenez)
Concert en Sant Miquel dels Reis (@LorenaLoJimenez)

El Monestir de San Miguel dels Reis de València, seu de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, s'inundarà de música de tots els estils este mes de maig amb diversos concerts gratuïts. Ho farà a través del cicle 'Sueña València', posat en marxa del 3 al 31 de maig.

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport ha anunciat este programa que inclou set concerts gratuïts d'alguns dels artistes i grups més destacats del panorama nacional musical. Tan sols s'haurà de pagar 3 euros per entrada per la despesa de gestió de la plataforma, ha indicat la mateixa conselleria.

"'Sueña València' és una mostra més del nostre compromís per una cultura de qualitat oberta a tothom, i res millor que unir el nostre patrimoni i música en un festival primaveral on es podrà gaudir d'una variada oferta musical que va des del rock, el rap, la cançó d'autor, la música de cambra o la fusió de música i il·lustració", ha declarat el conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera.

Set concerts gratuïts

Els set concerts se celebraran en el claustre del Monestir a les 22.00 hores. Per l'escenari passaran Coque Malla, Seguridad Social, Marwan, Nach, Santero y Los Muchachos, The Christians i el Cuarteto de Cuerda de València. Paco Roca, Premi Nacional de Còmic i guardonat amb el Premi al Mèrit Cultural Ciutat de València, ha dissenyat el cartell d'esta edició.

Concert en Sant Miquel dels Reis (Sergio Locedonia)
Concert en Sant Miquel dels Reis (Sergio Locedonia)

L'artista Coque Malla iniciarà el programa de concerts el divendres 3 de maig, interpretant les cançons que componen el seu últim disc d'estudi 'Aunque estemos muertos', a més d'èxits i fites de la seua carrera com a integrant dels Ronaldos i en solitari.

Per al següent divendres, 10 de maig, serà el torn de fusionar música i il·lustració a través de 'Cançons dibuixades', on Seguridad Social se'n pujarà a l'escenari amb alguns dels dibuixants valencians més destacats de les últimes dècades. Un acte íntim en el qual el grup valencià interpretarà les seues conegudes cançons mentres dibuixants com Martín Forés, Mar Silvestre, Cento Yuste, Ortifus, Rosa Deltoro, Lalo Kubala, Boke Bazán, Inma Carpena, Raúl Salazar, Raquel Aparicio, Luis NCT, MacDiego, Zoraida Zaro i Paco Roca les il·lustren. Tot un espectacle multidisciplinari.

El cicle continua el dissabte 11 de maig amb l'actuació de Marwan, una de les principals veus de la cançó d'autor a Espanya i Llatinoamèrica, que presentarà '20 aniversario', el disc que commemora les seues dos dècades en la música per al qual ha regravat algunes de les seues cançons amb un so més actual i ha compartit múltiples duets amb artistes com Mikel Izal, Rozalén o Andrés Suárez.

El 17 de maig arriba el torn del rap de Nach i el seu concert a 'Piano iy voz'. El raper, mescla perfecta entre duresa i sensibilitat, presenta este espectacle, acompanyat del pianista Dani Catalá, per on desfilaran les seues rimes amb lletres que acompanyen, abracen i et parlen d'autoestima.

Els valencians Santero y Los Muchachos prendran el relleu el 24 de maig. Miguel Angel Escrivá, veu, ànima i cor del projecte, va iniciar este projecte després del seu pas per la Pulquería per a donar eixida a cançons sota l'etiqueta de 'rock reposat' que no tenien cabuda en el seu anterior grup i que pretenien abraçar el rock del present apuntant-se al passat.

Un dels conciertos de 'A la llum de la lluna' en 2022 en Sant Miquel dels Reis
Un dels conciertos de 'A la llum de la lluna' en 2022 en Sant Miquel dels Reis

Respecte al 25 de maig, la formació britànica The Christians, formada pels germans Garry, Roger i Russell Christian, al costat del guitarrista Henry Priestman, aterren en el claustre del monestir. La banda ha deixat una petjada indeleble en la música des de la seua formació en 1985 amb èxits com 'Forgotten Town' i 'Hooverville' i unes composicions que fusionen soul, gospel i pop amb lletres reflexives.

El comiat de 'Sueña València' serà el 31 de maig amb el Quartet de corda València. L'agrupació està constituïda per quatre dones (Paloma Castellar i Lola Bendicho als violins, Mara Ponce a la viola i Teresa Alamá al violoncel) que compaginen la labor docent amb la interpretació de música de cambra i la col·laboració amb diferents orquestres d'àmbit nacional. La seua trajectòria es caracteritza per estar en constant renovació en el seu repertori i un continu aprenentatge amb mestres de gran prestigi.

Com aconseguir les entrades

La Conselleria de Cultura ha anunciat que les entrades podran descarregar-se a partir del 15 d'abril a través de la web www.sueñavalencia.com. S'adjudicaran per orde de reserves, i s'ha establit un màxim de quatre persones per compra. La seua adquisició té una despesa de gestió de 3 € per entrada cobrats pel servici de la plataforma de distribució d'estes.

Destacats