El Palau de la Música celebrarà un gran concert de jazz en homenatge a Pedro Iturralde

El concert forma part de la celebració del 125 aniversari de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) i és gratuït

Guardar

Jardins del Palau de la Música de València
Jardins del Palau de la Música de València

El Palau de la Música de València acollirà un gran concert de jazz en homenatge a Pedro Iturralde, com a part de la celebració del 125 aniversari de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE). Serà el pròxim 20 d'abril a les 20.00 hores a la Sala Iturbi i l'accés és gratuït encara que amb invitació.

La cita musical, "SGAE. 125 anys de jazz. Homenatge a Pedro Iturralde", ha sigut presentada este matí pel president del Palau de la Música, José Luis Moreno; el director del Palau, Vicente Llimerá; la subdirectora de música, Nieves Pascual; el membre de la Junta Directiva de la SGAE i president del grup de treball de Jazz SGAE, Nacho Mañó; el director artístic del concert, David Pastor; i la cantant Susana Sheiman.

"La SGAE és una societat amb una gran trajectòria i un paper fonamental en la difusió de l'obra dels nostres compositors. Celebrem que trien el Palau de la Música amb este concert que serà tot un homenatge al jazz i que, a més, fem coincidir amb la celebració del Dia del Jazz", ha apuntat Moreno.

Per part seua, Mañó ha explicat que el 125 aniversari s'està celebrant amb activitats repartides per tota Espanya, i a València serà este concert la festa d'aniversari de la fundació: "No s'ha triat a l'atzar, València és bressol d'artistes i posseïx una afició molt potent pel jazz".

Presentació del concert "SGAE. 125 años de jazz. Homenaje a Pedro Iturralde" en el Palau de la Música
Presentació del concert "SGAE. 125 años de jazz. Homenaje a Pedro Iturralde" en el Palau de la Música

Llimerá, que ha recordat que Iturralde va actuar al Palau en 2001, ha agraït que es faça en el marc de la Sala Iturbi. "Este concert servix per a obrir el cicle 'Jazz a poqueta nit', que ens serviran per a introduir de forma més regular el jazz en la proposta del Palau, que per descomptat continuarà amb el Festival de Jazz de València al juliol", ha afegit.

"Tocar ací em fa especial il·lusió. Hem preparat un espectacle molt redó, on músics i el paper dels compositors i compositores espanyoles estarà molt present. En la formació de la Big band, comptarem amb alguns dels millors músics que podem trobar no sols a València, també en tota Espanya, un espectacle fet per tots i per a tots", ha declarat Pastor, que prendrà la batuta el pròxim dia 20.

Així serà el concert

L'emblemàtic auditori valencià se suma així al 125 aniversari de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), organitzant conjuntament el concert sota el títol "SGAE. 125 anys de jazz. Homenatge a Pedro Iturralde".

David Pastor liderarà una impressionant big band integrada per quasi una vintena de músics de tota Espanya, que acompanyaran a artistes convidats com Ximo Tebar, Santiago Auserón, Andrea Motis, Susana Sheiman, Antonio Lizana o Moisés Sánchez. Sheiman, que també ha assistit a la presentació, ha agraït a Pastor comptar amb ella en esta cita tan especial.

Entorn del concert, se celebrarà també el dia 20 la trobada professional 'La situació del jazz a Espanya', en el qual destacats especialistes del gènere analitzaran l'aplicació de l'estatut de l'artista en l'àmbit jazzístic, la presència del jazz en el vessant educatiu o el panorama festivaler actual.

Presentació del concert de jazz en el Palau de la Música
Presentació del concert de jazz en el Palau de la Música

El concert és gratuït encara que és necessari accedir amb invitació, que ja està disponible en la web de SGAE, fins a completar aforament. Així mateix, per a les jornades del dia 20 ja s'han obert les inscripcions, que es poden realitzar a través del correu [email protected].

Sobre la Fundació SGAE

La Fundació SGAE (anomenada Fundació Autor fins a 2013), va ser creada per la Societat General d'Autors i Editors l'any 1997, explicitant així el compromís de la SGAE de ser un agent actiu en el sector cultural i en el conjunt de la societat espanyola.

En la seua trajectòria, la Fundació SGAE no sols ha impulsat projectes rellevants per al sector cultural com els Premis Max, l'Anuari de les Arts Escèniques, Musicals i Audiovisuals, els laboratoris de creació, les ajudes assistencials, Sounds From Spain o els projectes ENA PALATAL, sinó que també ha posat en marxa enfocaments que, a poc a poc, s'han anat filtrant al funcionament del sector.

És el cas de la dimensió econòmica i sociològica de la cultura, la democratització de l'accés a la cultura, la internacionalització del repertori, l'intercanvi entre diferents generacions de creadors i creadores, les polítiques d'igualtat en les arts, etc.

Actualment, la seua activitat es desenvolupa a través de tres grans línies: l'activitat assistencial, l'activitat d'estudis i formació i l'activitat promocional. Estes línies estan travessades per una sèrie de compromisos amb la societat actual, de la qual formen part els nostres autors i autores i a la qual contribuïxen activament, entre els quals podem destacar la igualtat de gèneres, la diversitat tant territorial, com d'orígens o d'identitat sexual, la contribució al desenvolupament mediambiental i la reivindicació del sector cultural com a exemple d'un sector actiu en la creació d'ocupació i sostenible, segons assenyala la mateixa fundació.

Arxivat a:

Destacats