Oci

La Ciutat de les Arts i les Ciències per Setmana Santa: nous horaris i activitats

Durant les dues pròximes setmanes s'ha previst augmentar l'horari i les activitats de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València

Guardar

L'Hemisfèric de nit
L'Hemisfèric de nit

Arriben la Setmana Santa i, amb ella, milers de persones visitaran la ciutat de València buscant uns dies de desconnexió i oci. Una de les propostes més destacades és aquella que ofereix la Ciutat de les Arts i les Ciències, un espai que s'alça com a punt obligat no sols per a turistes, sinó per a veïns i visitants que, en el cas de les xiquetes i xiquets, gaudeixen de més d'una setmana de vacances. Per això, la Ciutat de les Arts i les Ciències ha previst ampliar horaris i activitats amb motiu de les vacances de Setmana Santa.

Museu de les Ciències

El Museu de les Ciències estarà obert de 10.00 a 19.00 hores igual que l'Hemisfèric amb sessions des de les 11.00 fins a les 20.00 hores. Els dies 7 i 8 d'abril el Museu tancarà a les 21.00 hores igual que l'Hemisfèric que amplia sessions fins a aqueixa hora.

Del 4 al 17 d'abril, el Museu de les Ciències ofereix una programació especial per als tallers de 'Ciència a escena'. El públic visitant pot triar entre diferents experiments en directe i el preu per a assistir a aquestes demostracions científiques és de 3,5 euros per persones sense necessitat de comprar l'entrada general al Museu. Cada dia hi ha sessions de 'Química en acció' a les 11.30 i 17.00 hores (a les 11.00 i 16.00 hores el 7 i 8 d'abril), 'Ciència invisible' a les 18.00 hores, 'SOS Planeta' a les 13.00 hores (a les 17.00 hores el 7 i 8 d'abril) i 'Científic per un dia' a les 10.30 h i 16.00 hores (a les 12.00 i 19.00 hores el 7 i 8 d'abril). L'estudi de televisió ofereix el seu taller a les 13.00 hores els dies 5, 12 i 14 d'abril.

En la primera planta del Museu i inclòs en l'entrada general, es troba el 'Teatre de la Ciència' on es representa l'obra de teatre musical científic 'Ramona y Cajal' i l'espectacle 'Alt Voltatge'. Les famílies amb xiquets de 3 a 8 anys podran gaudir de sessions de 'L'Espai dels Xiquets' des de les 10.00 hores fins al tancament del Museu de les Ciències, a excepció de les 14.00 hores.

L'oferta durant aquests dies es completa amb les visites guiades a l'exposició 'Mart. La conquesta d'un somni' a les 12.00 i 17.30 hores (a les 11.00, 13.15, 16.30 i 19.00 hores el 7 i 8 d'abril) i de 'Play. Música i ciència', a les 13.00 i 16.00 hores (a les 11.00, 13.00, 17.00 i 19.00 hores el 7 i 8 d'abril). La mostra 'Viral. Una experiència contagiosa', en la primera planta, juntament amb els continguts de la tercera planta del Museu, 'Gravetat Zero', dedicada a la investigació espacial 'Bosc de Cromosomes' amb més de cent jocs interactius, completen l'oferta museística.

Museu de les Ciències de València
Museu de les Ciències de València

Hemisfèric

L'Hemisfèric projecta la pel·lícula 'Flying Monsters 3D' que narra la història dels pterosaures, les misterioses criatures que solcaven els aires quan els dinosaures caminaven sobre la terra. També la pel·lícula IMAX 'Amazon Adventure' una projecció IMAX que relata la mítica expedició protagonitzada pel naturalista anglés Henry Bates a mitjan segle XIX.

Altres propostes són el documental de naturalesa 'Oceans. Our Blue Planet', 'L'escull encantat: Kaluoka'hina 3D' un espectacle d'entreteniment dirigit a tota la família, la pel·lícula IMAX 'Secrets of the Universe', 'Planet Power 3D. L'energia del planeta', el programa de planetari en format fulldome 'L'Univers d'Escher' i pel·lícula IMAX 'Dream Big'.

"Las Nocturas de invierno" en el Hemisfèric
"Las Nocturas de invierno" a l'Hemisfèric

Oceanogràfic

L'Oceanogràfic ha preparat emocionants experiències per a aquesta Setmana Santa en les quals conéixer de prop les tortugues i poder viure '200 milions d'anys en un dia'. Entre el seu gran ventall d'activitats també destaca el 'Backstage Tour'; una oportunitat única en la qual descobrir els secrets del'aquari més gran d'Europa i conéixer la labor que es duu a terme per a garantir el benestar de tots els animals que habiten en ell.

Amb 'La Mar a les teues mans', el visitant podrà acostar-se a la biodiversitat de la mar Mediterrània i les seues espècies més emblemàtiques, a més d'accedir a l'Àrea de Recuperació i Conservació d'Animals de la Mar (ARCA) on es recuperen les tortugues marines que ingressen gràcies a la col·laboració dels pescadors i que, quan es recuperen, tornen de nou a la mar.

I el Cinema en quatre dimensions, en el qual poder experimentar la sensació de baixar al fons dels oceans a través de les pel·lícules 'L'Odissea de la tortuga', '20.000 llegües de viatge submarí' i el documental 'Sharks' de la BBC.

Una dona passeja per l'interior de l'Oceanogràfic. Imatge de www.oceanografic.org
Una dona passeja per l'interior de l'Oceanogràfic. Imatge de www.oceanografic.org

CaixaForum València

CaixaForum València ha preparat un ventall d'activitats per a gaudir en família amb propostes lúdiques i culturals, entre les quals destaca les visites guiades per a les exposicions que actualment acull el centre: 'Apol·lo 11. L'arribada de l'home a la Lluna' i 'Tattoo. Art sota la pell'. Totes les visites estaran guiades per educadors o mediadors amb l'objectiu d'aprofundir en el contingut de les exposicions i propiciar el diàleg i el debat sobre els temes plantejats.

El centre cultural també ha programat els tallers 'De la imaginació a la pantalla. Iniciació al cinema fantàstic', en el qual s'aprendran els recursos bàsics del llenguatge audiovisual, i 'Explora: Els autòmats', en el qual els participants podran meravellar-se amb aquests personatges mecànics, unint la tecnologia del passat amb la del present. Així mateix, la Fundació 'la Caixa', en col·laboració amb la Fundació José Manuel Lara, organitza en CaixaForum València 'Paraules de Ciència' cicle de conferències que busca acostar la ciència a la societat i oferir diferents recursos de divulgació.

La Nube de CaixaForum València, imatge de Mercedes Herrán
La Nube de CaixaForum València, imatge de Mercedes Herrán

 

Destacats