Oci

La Ciutat de les Arts prepara un ampli programa d'activitats per al dia del Pilar

Per a aquesta jornada festiva s'han preparat tallers, visites guiades, projecció de pel·lícules en l'Hemisfèric i experiències en l'Oceanogràfic

Guardar

Proyecció a l'Hemisfèric
Proyecció a l'Hemisfèric

La Ciutat de les Arts i les Ciències de València ha preparat un complet i variat programa d'activitats per a aquest dimarts 12 d'octubre, dia festiu en el conjunt de l'Estat a causa de la celebració del dia del Pilar. Així, cadascun dels recintes tindrà una programació especial, destacant tallers, visites guiades, projecció de pel·lícules en l'Hemisfèric i experiències en l'Oceanogràfic.

En el cas concret del Museu de les Ciències s'ofereixen aquest dimecres els tallers de 'La Ciència a Escena' per a públic general, unes activitats amb experiments en directe per a entendre de manera amena la ciència, amb un preu per persona de 3,5 euros, i no és necessari adquirir l'entrada al Museu de les Ciències: 'Química en acció' (11.30 i 17 hores), 'La ciència invisible' (16 hores), 'SOS Planeta' (10.30 hores) i 'Científic@ per un dia' (13 hores) se celebren en aules especials situades en la planta baixa del Museu.

L''Espai dels Xiquets', amb sessions des de les 11 a les 17 hores, és una zona per a xiquets de 3 a 8 anys, en la qual juguen i experimenten sobre els sentits, l'aigua i els animals. Se situa al costat d'un altre dels espais més curiosos del Museu com és 'El Hormiguero'. Finalment, el 'Teatre de la Ciència' hi ha sessions d''Alt Voltatge', un taller sobre l'electricitat, a les 11, 12, 13, 16 i 17 hores, que s'inclou en l'entrada general del Museu.

Les visites guiades a 'Mart. La conquesta d'un somni' (11, 13 i 16 hores) i 'Play. Música i Ciència' (11, 13 i 16 hores) tenen un preu de 3,5 euros per persona, a més de l'entrada general al Museu.

Uno de los talleres científicos en la Ciutat de les Arts i les Ciències
Un dels tallers científics a la Ciutat de les Arts i les Ciències

Experiències a l'Oceanogràfic

Un altre dels principals reclams de la Ciutat de les Arts i les Ciències és l'Oceanogràfic. En ell, aquest dimecres les persones que el visiten podran viure '200 milions d'anys en un dia' i conéixer de prop les tortugues marines, terrestres i d'aigua dolça, moltes d'elles amenaçades, i que habiten en l'aquari més gran d'Europa.

A més, el centre ha organitzat diverses experiències al llarg del dia, com el 'Backstage Tour' en el qual visitar el costat més salvatge de l'aquari, la sala de filtració, l'àrea de Quarantena o la zona tècnica de taurons. Finalment, amb l'activitat 'La mar a les teues mans' es coneixerà el nou aquari de contacte.

Projeccions a l'Hemisfèric

Per part seua, l'Hemisfèric ofereix una gran varietat de propostes i temàtiques, des de documentals de naturalesa a l'exploració espacial en 2D, 3D i IMAX. Per a tota la família es poden veure: 'El arrecife encantado: Kaluoka’hina 3D' (11 hores), 'Secrets of the Universe' (12 hores), 'Oceans' (13 i 18 hores), 'Viaje al espacio. Próxima parada: Marte' (15 hores) i 'Amazon Adventure' (16 hores), 'Flying Monsters 3D' (17 hores).

Exposicions al CaixaForum

L'oferta de la Ciutat de les Arts i les Ciències es completa amb el CaixaForum que presenta tres mostres: 'Faraón. rey de Egipto', una col·lecció de peces procedents del British Museum; 'Horizontes y límite. Visiones del paisaje', que reuneix obres de la Col·lecció d'Art Contemporani de la Fundació La Caixa i 'La Nube', una proposta per a conéixer el potencial per a l'educació de les tecnologies associades a la Intel·ligència Artificial.

Destacats