Oci

Ceràmica i gastronomia de Manises s'uneixen en el Mercat Central de València

L'exposició de plats típics es podrà visitar fins al 21 juliol

Guardar

Menjar típic de Manises en un plat de ceràmica. Imatge de manisescityofceramics.es
Menjar típic de Manises en un plat de ceràmica. Imatge de manisescityofceramics.es

El Mercat Central de València és l'escenari, durant aquestes primeres tres setmanes del mes de juliol, de la unió entre la ceràmica i la gastronomia de Manises. I ho fa de la mà de l'exposició "Plats de Manises" que mostra els plats més típics d'aquesta localitat valenciana presentats en recipients elaborats per aquesta tècnica tradicional i típica de la ciutat.

Aquesta mostra s'ha organitzat arran del recent nomenament de Manises com a Ciutat Creativa de la UNESCO i pretén difondre la connexió entre la cuina local i el senyal d'identitat de Manises: la ceràmica.

Exposició "Plats de Manises"
Exposició "Plats de Manises"

L'exposició ja es pot visitar, i estarà disponible fins al 21 de juliol. En ella s'ofereix una mostra gràfica i visual de les diverses receptes típiques de Manises i la comarca presentades en vaixelles de ceràmica realitzades per artesans i tallers de la ciutat.

Cada fotografia s'acompanya d'un receptari amb anotacions, mètode de preparació i ingredients emprats, que es poden adquirir en el mateix Mercat Central. A més, hi haurà una referència al taller de cada artesà que haja realitzat l'obra i un accés a la seua pàgina web a través d'un codi QR.

A les persones que visiten l'exposició i presenten dos tiquets de compra en Atenció al Client del Mercat Central se'ls farà lliurament del llibre "Plats de Manises" fins a esgotar existències. Es tracta d'un receptari que recopila 27 receptes de la cuina tradicional de Manises i voltants presentades en diferents peces de ceràmica de 13 artesans manisers.

Entre les elaboracions es troben plats molt valencians com l'esgarraet, pimentó amb tonyina, el tradicional plat maniser de fesols rodats i també uns altres de molta tradició a la comarca com l'olla o el rossejat, així com dolces com el dolç de glòria o els pastissos de moniato.

Destacats