Oci

Arranca l'Ocean Fest 2023 en l'Oceanogràfic de València

Tallers amb música, xarrades i exposicions divulgaran sobre la cura del medi marí durant tota la setmana

Guardar

El taller d'ous de Nadal de l'Oceanogràfic
El taller d'ous de Nadal de l'Oceanogràfic

Arranca hui dilluns 22 de maig i fins diumenge que ve l'Ocean Fest 2023, en l'Oceanogràfic de València. A través de diferents disciplines, l'aquari ha preparat tallers, exposicions i taules redones per a tots els públics sobre divulgació marina i la cura al medi que ens envolta.

Destaca la trobada amb Javier Murcia, fotògraf expert a capturar la biodiversitat del Mar Menor, on exposarà el seu treball més recent i impartirà un taller de fotografia en els aquaris de l'Oceanogràfic el dimarts i dimecres 23 i 24 de maig.

Serà el dijous el torn del cinema i de com est ha estigmatitzat a certs animals marins com els taurons. Amb tal d'esborrar aquests mites, entre les 18 i les 21 hores, el novel·lista Juan Gómez Jurado, el guionista Arturo González Campos i el compositor Lucas Vidal dialogaran sobre la pel·lícula de Spilberg 'Tiburón', a més d'impartir un taller sobre com es compon una banda sonora sobre la base de la naturalesa.

Per als més xicotets, també es podrà gaudir del medi marí a través dels diferents tallers que s'han organitzat. El taller 'Gyotaku' i el taller 'Haiku' s'inspiren en tècniques japoneses de cura de l'entorn marí a través els dibuixos, el primer, i les paraules, el segon. Tots dos se celebraran d'11 a 14 hores de dilluns a diumenge, igual que el taller 'Plàstic Reciclat', on s'aprendrà sobre els diferents tipus de plàstic, com identificar-los, separar-los i classificar-los correctament. A més, en acabar el taller, es podrà fabricar una peça pròpia amb el plàstic reciclat.

El cap de setmana, se sumarà a la programació el taller 'Deixa la teua petjada', en el mateix horari que els anteriors, on es personalitzaran tote bags amb les mans, mentre s'aprén sobre bones pràctiques del medi marí. Tot això comptarà amb la companyia de les tortugues Marina i Babau, els qui, embolicats en música en directe, animaran als visitants a participar.

El dissabte 27, també tindrà lloc el lliurament dels premis de fotografia submarina en les seues quatre categories, amb premis valorats en fins a 7.000 euros.

Destacats