Oci

Aquesta és la programació dels Moros i Cristians 2022 de Torrent

Torrent ja està immers en les seues festes de Moros i Cristians 2022 després de l'elecció dels càrrecs festers

Guardar

Entradeta de Moros i Cristians de Torrent 2021
Entradeta de Moros i Cristians de Torrent 2021

Els torrentines i torrentines calfen motors per a gaudir d'una de les seues festes més assenyalades. Els Moros i Cristians de Torrent tornen a celebrar-se en gran i amb una gran quantitat d'actes que tornaran a submergir els carrers de música, festa i alegria.

Després de dos anys marcats per la pandèmia de la COVID-19, aquests Moros i Cristians de Torrent 2022 prometen donar espectacle amb la normalitat d'altres anys. Almenys, així ho assenyalen representants de la Federació de Moros i Cristians de Torrent i del consistori torrentí.

"L'edició d'enguany serà bastant espectacular, perquè portem tres anys sense desfilar i pagant quotes, per la qual cosa estem amb moltes ganes", conta Xavi Santamaría, president de la Federació de Moros i Cristians de Torrent.

Per part seua, el regidor de Festes, Pascual Martínez, destaca que molts dels actes es podran seguir per streaming i per televisió perquè "la gent que no pot acostar-se a viure les festes i vulguen fer-ho que tinguen canals com aquests o les xarxes socials per a poder viure-les". "Un objectiu fonamental és posar en valor els Moros i Cristians de Torrent, que són el paradigma de les festes patronals de la ciutat. Agraïsc la labor que es fa des de la Federació per la importància que suposa la seua col·laboració en la celebració d'aquestes festes", afig Martínez.

A més, durant les festes de Moros i Cristians de Torrent 2022 hi hauran diversos punts violetes instal·lats per la ciutat amb motiu d'unes festes lliures d'assetjament i agressions sexistes.

Programació Moros i Cristians Torrent 2022

Si bé els primers actes de la programació dels Moros i Cristians de Torrent 2022 ja han tingut lloc, aquesta setmana comença la setmana gran de les festes. Després del dia de Germanor celebrat ahir, el següent gran acte serà el del 23 de juliol, quan tindrà lloc el tradicional 'Sopar de Germanor', amb l'actuació de l'orquestra Monaco Party, que es va reinventar amb la pandèmia amb nous espectacles.

L'endemà, es desenvoluparà l'inici oficial de les festes amb l'ofrena a l'església i el pregó de les festes al peu de la Torre. "Farem el nostre camí fins a la residència Santa Elena, tallarem tot Torrent en un acte molt emotiu que ens encanta", explica Xavi Santamaría.

Com sol ser tradicional des de fa diversos anys, el 25 de juliol és el torn de l'Entradeta Infantil, que anteriorment es realitzava conjunta a la dels adults, però que ara desfila de manera independent. "L'últim any reunim unes 6.000 o 7.000 persones només en aquest acte de Moros i Cristians". Es desenvoluparà entre les 19.00 i les 22.00 hores amb un trajecte entre el carrer Fra Lluís Amigó fins a la Plaça Major.

Les Festes de Moros i Cristians de Torrent 2022 continuen amb la primera trabucà el 26 de juliol (tindrà lloc entre les 19.00 i les 22.00 hores i eixiran des dels carrers Frare Lluís Amigó i Plaça Mestre Giner fins a la Plaça Major). Aqueixa nit també hi hauran xarangues i filaes internes. L'endemà, a la nit els torrentines i torrentines gaudiran d'un dels plats forts de la festa: l'orquestra Montecarlo arriba a la nit a Torrent.

El dia 28 de juliol tindrà lloc la segona trabucà amb més festa a la nit a causa de la celebració que els cristians recuperen la Torre.

Divendres 29 de juliol és el dia gran aquests Moros i Cristians de Torrent 2022. A partir de les 19.30 hores de la vesprada tindrà lloc l'Entrada de Bandes i segons càlculs de la Federació de Moros i Cristians de Torrent, entre 10.000 i 12.000 persones acudiran a veure aquest acte que genera complicacions a l'hora d'organitzar-lo per part de l'Ajuntament. Recorreran un trajecte des del Col·legi Monte Sión fins a la Plaça Mestre Giner. Enguany, a més de les cadires, es muntarà una tribuna amb una capacitat prevista per a 180/200 persones.

El dissabte 30 de juliol finalitzaran les festes amb la tradicional missa major i la processó final. Així, a les 01.00 hores de la nit del 30 al 31 tindrà lloc una gran mascletà nocturna a càrrec dels germans Caballer enfront de la Plaça de la Unió Musical.

Destacats