Oci

Aquesta és la programació del CCCCinema d'Estiu d'aquesta setmana

Fins al dijous 31 d'agost el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) projecta en el seu claustre gòtic una selecció de comèdies fora dels circuits comercials

Guardar

CCCCinema d’Estiu 2023
CCCCinema d’Estiu 2023

En la tercera setmana del cicle d'estiu CCCCinema d'Estiu, el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) presenta sis comèdies de Finlàndia, França, Espanya, Alemanya i Regne Unit. Aquestes pel·lícules aborden des de la quotidianitat temes com l'homosexualitat, la desigualtat entre classes socials, el desafiament dels estereotips o la reivindicació pels drets de la dona durant el sufragi femení.

Totes aquestes projeccions tindran lloc a les 22.00 hores en el claustre gòtic de l'antic convent. "Ens endinsem en la tercera setmana d'aquesta nova edició de CCCCinema d'Estiu amb un total èxit d'assistència on cada nit, de dimarts a diumenge, el claustre gòtic del CCCC es plena de persones que acudeixen al visionament d'aquesta selecció d'autèntiques joies cinematogràfiques projectades a l'aire lliure, que mostren diferents aspectes d'Europa sempre a través de la comèdia, però molt més enllà del cinema comercial habitual", assenyala el director del Consorci de Museus i el Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

Et deixem la programació completa d'aquesta tercera setmana (del 15 al 20 d'agost) del cicle CCCCinema d'Estiu.

Dimarts, 15 d'agost

La francesa 'Romuald et Juliette' (‘Mamá, hay un hombre blanco en tu cama’, 1989) és l'encarregada d'obrir la tercera setmana del cicle CCCCinema d'Estiu demà dimarts 15 d'agost. Abans de proposar una reescriptura del clàssic shakespeariano, a la directora i guionista Coline Serreau li va preocupar mostrar la distància social i física. Romuald és president d'una companyia, la seua figura és gràcil i el seu cabell frondós; Juliette, no obstant això, és netejadora, més aviat robusta i cort a raspall. La temeritat d'aquest film va ser desafiar molts estereotips; el seu triomf, que va conquistar les taquilles de mig món.

Dimecres, 16 d'agost

Es projectarà la pel·lícula finlandesa ‘Helsinki-Nápoles, todo en una noche’ (1987). Produïda dos anys abans, no transcorre en cap de les dues ciutats que figuren en el títol. Es tracta d'una 'gangster-comedy' on taxistes, prostitutes i mafiosos introdueixen a l'espectador en l'inframon de la nit berlinesa. Quentin Tarantino va veure aquesta pel·lícula quan treballava en un videoclub i anys després va confessar al director, productor i guionista Mika Kaurismaki que va ser un dels seus principals referents per a la seua pel·lícula 'Pulp Fiction' (1994). Cèlebre pels seus cameos (apareixen Wim Wenders, Jim Jarmusch, Sam Fuller i Eddie Constantine), mostra la possibilitat, molt clàssica de 'film noir', que el seu protagonista millore la seua vida.

Dijous, 17 d'agost

El dijous podrà veure's el film alemany 'Allotria' (1936) del fascinant Willy Forst. Aquest cineasta vienés furga en les convencions de les classes més altes a través del seu protagonista, interpretat per Anton Walbrook. Sotmés a una trama pròpia de la 'screwball comedy', Walbrook veurà la seua figura impecable d'etern seductor constantment boicotejada per plànols en picat, contrapicats, alentits o directament esquinçats.

CCCCinema d'Estiu 20231
CCCCinema d'Estiu 20231

Divendres, 18 d'agost

La proposta espanyola d'aquesta setmana és a càrrec del primer llargmetratge de la directora Zaida Carmona i la pel·lícula més recent de tot el cicle: ‘La amiga de mi amiga’ (2022). Va ser rodada en escassos dies, amb un equip xicotet i un elenc molt familiar. La seua directora i protagonista, la debutant Zaida Carmona mostra un univers homosexual i femení despreocupat, fràgil i mogut. Com a novetat, abans de la projecció el CCCC té previst comptar amb un vídeo exclusiu enviat per la cineasta a manera d'introducció de la vetlada.

Dissabte, 19 d'agost

La nit del dissabte 19 és protagonitzada per la pel·lícula alemanya 'El gato montés' (1921). Impossible avançar el seu resultat quan es tracta d'una projecció acompanyada d'un concert en viu totalment inusual, la que pot oferir una música experimental urdida en el moment pel Wild Cat Quartet sobre les imatges imperibles de la pel·lícula. El públic assistent va a ser testimoni d'una banda sonora interpretada pel Dr. Truna, Mike Cooper, Pierre Bastien i Mark Cunningham amb instruments en gran part inventats i aqueix exèrcit alemany vist per la lent perpètuament transgressora d'Ernst Lubitsch.

Diumenge, 20 d'agost

La tercera setmana del cicle CCCCinema d'Estiu té previst tancar-se amb l'anglesa ‘El increíble Crichton’ (1957). Aquest clàssic incunable mostra inicialment la històrica lluita liderada per les sufragistes a Anglaterra i que serveix com a tímid avís del que succeirà. Com l'obra homònima que adapta, Lewis Gilbert no reincideix en la lluita pels drets de la dona, però situa ràpidament a l'espectador en l'arrel d'un conflicte mai resolt entre les classes més altes i les més baixes de la societat.

Cal recordar que les pel·lícules de CCCCinema d'Estiu es projecten del 3 al 31 d'agost, de dimarts a diumenge a les 22.00 hores en el claustre gòtic del CCCC, en versió original subtitulada en castellà i valencià. L'accés és gratuït sense necessitat de reserva prèvia, fins a completar aforament.

A més, les persones que acudisquen amb antelació podran gaudir cada nit, just abans de la projecció de la pel·lícula, de dos episodis de la primera temporada de 'CCCC Stories', la primera sèrie de ficció produïda pel CCCC, rodada i ambientada íntegrament en un centre d'art contemporani.

Destacats