Oci

4.000 racions gratuïtes d'arròs es repartiran en aquest poble de València de l'Horta Sud

Alaquàs celebra la Festa del Porrat amb mercat valencià, fira d'atraccions i calderes d'arròs

Guardar

Imatge d'una caldera d'arròs
Imatge d'una caldera d'arròs

Alaquàs (València) celebra, aquest cap de setmana, la Festa del Porrat. Una festa carregada de tradició en la qual no faltarà la fira d'atraccions, el repartiment de calderes d'arròs amb fesols i naps i un mercat valencià. Serà del 28 d'abril a l'1 de maig quan se celebre aquesta festa en honor a Sant Francesc de Paula, patró d'Alaquàs. Descobreix tota la programació de la Festa del Porrat 2023.

Per a començar, el divendres, dia 28 d'abril, a les 17.00 hores, s'obrirà el recinte firal, que estarà situat al parc de Roser i carrers adjacents, i que comptarà amb fira d'atraccions i mercat valencià. En aquest mercat participaran Mans Artesanes d'Alaquàs, el grup d'artesanes Bolilleras d'Alaquàs i diferents col·lectius del municipi com Clavariesses dels Dolors i Clavaris de Sant Miquel, falla Plaza de España, les capitanies de Moros i Cristians Califes i Creuats, Amiar, Cor de Vila i les associacions de ball Om Flamenco i Alham.

El dissabte, a partir de les 11.00 hores, tornarà a obrir la fira; mentre que a les 12.30 hores hi haurà espectacle i animació itinerant de xanquers, que tornarà a repetir-se a les 19.30 hores.

El diumenge, dia 30 d'abril, serà el tradicional Dia de les Calderes en el qual es repartiran 4.000 racions gratuïtes d'arròs amb fesols i naps. Com sempre, les persones interessades a degustar aquest plat podran portar la seua cassola o podran emportar-se una cassola individual acompanyada de la tradicional cullera de fusta i el pa beneït. Hi haurà també un tret de focs artificials.

Finalment, l'1 de maig, la Fira del Porrat continuarà d'11.00 a 23.00 hores. No obstant això, aquest dia, el col·lectiu de firaires del Porrat oferirà 1 tiquet gratuït a les persones que realitzen l'aportació d'1 quilogram d'aliments no peribles que seran donats a Càritas de les parròquies de la Santíssima Creu i de l'Assumpció de Nostra Senyora. Per a gestionar les donacions i facilitar el lliurament de tiquets, s'habilitarà un estand en horari de 12.00 a 14:00 i de 17.00 a 19.00 hores en el qual estaran les i els voluntaris de Càritas de les dues parròquies.

Destacats