La Generalitat promou la mobilitat sostenible amb l'organització dels X Premis Europeus de Vies Verdes 2021 a València

Arcadi España destaca els "efectes saludables" de l'ús de les vies verdes i el seu "valor patrimonial, turístic i paisatgístic"

Guardar

210225_FOTO_1_AEspana_convenio_premios_vias_verdes.jpg_ok
210225_FOTO_1_AEspana_convenio_premios_vias_verdes.jpg_ok

La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, en l'àmbit de les seues actuacions per a promoure una mobilitat saludable i sostenible, col·laborarà en l'organització dels X Premis Europeus de Vies Verdes 2021 i en la celebració de la 'Jornada internacional sobre turisme, bicicletes i vies verdes', el mes de setembre, a la ciutat de València.

Així, i amb la finalitat de fomentar l'ús i gaudi ciutadà de les vies verdes de la Comunitat Valenciana, la Conselleria subscriurà amb l'Associació Europea de Vies Verdes (EGWA) i la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols (FFE) un conveni que està previst que s'aprove en el Ple del Consell d'aquest divendres.

"Amb aquesta iniciativa tractem de mostrar els efectes saludables de l'ús d'aquests itineraris, el caràcter sostenible de les pràctiques de mobilitat no motoritzades i el valor patrimonial, turístic i paisatgístic de les vies", ha assenyalat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

"Des de la Generalitat - ha continuat el conseller-, volem que els ciutadans i ciutadanes de la Comunitat vegen en aquests camins llocs per a practicar esport, gaudir dels seus moments d'oci i realitzar desplaçaments quotidians de manera respectuosa amb el medi ambient i l'entorn".

El director gerent de la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols (FFE), José Carlos Domínguez Curiel, ha destacat "el compromís" i "l'estreta col·laboració" de les tres institucions implicades -Generalitat, EGWA i FFE-, per a donar suport a les vies verdes. "A Espanya existeixen més de 3.100 quilòmetres d'aquestes vies, que tenen un impacte enorme per a la societat en recuperar infraestructures reconvertides per a la realització d'activitats saludables, afavorir una mobilitat sostenible i promoure l'economia dels territoris", ha explicat Domínguez Curiel

Per part seua, el president de l'Associació Europea de Vies Verdes (EGWA), Giulio Senes, s'ha mostrat satisfet per la pròxima signatura del conveni que, en la seua opinió, "és fruit del compromís de la Generalitat per la promoció i extensió de les vies verdes valencianes, un excel·lent exemple a escala europea".

Integració en la Xarxa Eurovelo

La Generalitat, en el marc de l'Estratègia de Mobilitat, treballa en el desenvolupament de les vies verdes de la Comunitat Valenciana, que són antics traçats d'infraestructures ferroviàries en desús convertides en traçats per a ús ciutadà amb mitjans de transport no motoritzats.

A aquest efecte, projecta i desenvolupa diversos traçats de vies verdes, que formen part d'un conjunt d'itineraris no motoritzats integrats en una estructura europea denominada Xarxa Eurovelo, més concretament en la 'Via litoral' d'aquesta xarxa. Amb el foment de l'ús d'aquestes vies s'incideix en la disminució del nivell de motorització i en la consegüent reducció dels impactes negatius en els àmbits energètic, ambiental i de la salut.

Arxivat a:

Destacats