Envasos sostenibles i personalitzats, en tendència davant l'auge del menjar per a portar

Els nous menús 'take away' es presenten en envasos ecològics com a terrines de cartó kraft, caixes de canya de sucre, barquetas de bambú, coberts de dacsa o pajitas de fusta, entre altres productes.

Guardar

Envasos sostenibles i personalitzats d'Envapro.
Envasos sostenibles i personalitzats d'Envapro.

El 'boom' del menjar per a portar després de l'esclat de la pandèmia ha suposat una transformació sense precedents en el format delivery i take away dels restaurants espanyols, incloent el tipus de recipients utilitzats per a servir i transportar els menús. En particular, reina una clara tendència cap als envasos respectuosos amb el medi ambient así com els personalitzats donat l'interés dels consumidors en productes sostenibles i exclusius.

Terrines i gots de cartó kraft; bosses de paper, caixes d'hamburgueses de canya de sucre, coberts de midó de dacsa, tovallons de cel·lulosa ecològica i palletes de fusta són alguns exemples d'envasos ecològics que actualment protagonitzen el servei de menjar per a portar de restaurants, bars, cafeteries i empreses de servei d'àpats. "Amb l'arribada de la pandèmia, els restaurants han reinventat el seu negoci i renovat totalment la presentació dels seus menús per a portar amb un clar predomini dels envasos ecològics", explica el CEO de la distribuïdora d'envasos Envapro, Antonio Otero. "L'objectiu és destacar enfront de la competència i millorar les vendes amb plats saludables oferits en recipients atractius i respectuosos amb l'entorn", afig.

Els articles de parament d'un sol ús fabricats a partir de materials d'origen vegetal, com la canya de sucre, són biodegradables i compostables, convertint-se després del seu ús en nutrients o abonament orgànic. El cartó kraft, per la seua banda, és igualment biodegradable, i considerat actualment el 'rei del delivery' per les seues nombroses propietats per al lliurament i transport d'aliments: és lleuger, econòmic, resistent, fàcil de manejar i totalment reciclable.

L'augment de la demanda d'envasos sostenibles està lligat a la cada vegada major consciència mediambiental i els principis d'economia circular dels consumidors. Així mateix, influeix en els establiments les noves obligacions legals derivades, entre unes altres, del Reial decret 293/2018, que va prohibir el lliurament de bosses de plàstic, o l'acabada d'aprovar Llei de Residus. Aquest nou escenari ha generat un canvi en els patrons dels negocis que ofereixen menjar i beguda per a recollir en local o enviar a domicili. "Amb els envasos ecològics els restaurants no solament aconsegueixen presentar d'una manera responsable els seus plats per a portar, sinó també crear un model de negoci sostenible i afavorir la imatge i valors d'empresa", detalla Otero.

Una altra de les tendències que actualment marquen la pauta en el packaging per a restauració és la personalització d'envasos. La bossa de paper lliurada pel driver o el got de cartó del café per a portar actuen com un important suport publicitari a l'ésser el primer impacte que rep el client.

"Els establiments de menjar per a portar, ja siguen restaurants amb estel Michelin, cadenes de restauració, xicotets locals o foodtrucks volen oferir productes únics i exclusius, i diferenciar-se entre els seus competidors, per la qual cosa opten per envasos que incloguen referències de la seua marca, com el logotip, el telèfon de comandes, el codi QR del menú o les xarxes socials", comenta el responsable d'Envapro. La companyia, especialitzada en personalització d'envasos, permet als restaurants personalitzar bosses de paper, gots de cartó o caixes de pizza, entre altres envasos, des de solo de 1.000 unitats. Una vegada personalitzat, l'envàs adopta una nova personalitat en transmetre la imatge de marca dels restaurants la qual cosa és cada vegada més valorat tant pels responsables de la restauració com pels clients.

Sobre Envapro

Envapro està especialitzada en packaging per a hostaleria, restauració i servei d'àpats. Com a referent en el sector, el seu objectiu és oferir les últimes tendències en envasos per a delivery i take away, afavorint el creixement dels seus clients amb el millor vestit per als seus productes. D'esperit innovador i obert, Envapro es distingeix per la personalització d'envasos per a millorar l'estratègia de vendes i màrqueting. La companyia ha sigut pionera en el nostre país apostant des de la seua creació, en 2006, per envasos respectuosos amb el medi ambient a través de recipients fabricats a partir de materials sostenibles com el cartó kraft, el midó de dacsa o la canya de sucre. Una atenció personalitzada gràcies a un equip expert en solucions per a foodservice, unit a uns preus altament competitius i un showroom obert al públic complementen el perfil d'Envapro.

Destacats