La Diputació de València destina 6,8 milions per a la gestió forestal i la prevenció d'incendis

Puesto Mando Avanzado
Puesto Mando Avanzado

La Diputació de València destina un total de 6,8 milions als municipis per a la gestió forestal i prevenció d'incendis forestals amb la finalitat que "les tasques de conservació i manteniment no es deixen de costat malgrat les limitacions econòmiques", ha apuntat el diputat de Medi ambient i Prevenció de Riscos Forestals, Avelino Mascarell. Així, la corporació provincial ha publicat en el Butlletí Oficial de la Província, BOP, el llistat de subvencions destinades a la gestió forestal i la prevenció d'incendis corresponents a 2023.

Aquesta convocatòria d'ajudes per a treballs i inversions, que va obrir el seu termini de sol·licituds per als ajuntaments el mes d'abril, s'emmarca en el pla 'Reacciona' de la corporació provincial. En aquest sentit, el responsable de Medi ambient assenyala que "qualsevol ajuda en matèria de conservació, manteniment i prevenció per als ajuntaments és essencial. L'entorn natural dels pobles és salut, oci, lloc de trobada i un atractiu turístic".

Així mateix, Mascarell afig que la Diputació "està estudiant les nostres zones competencials juntament amb les de la Generalitat Valenciana per a poder planificar i optimitzar els treballs de les brigades forestals de manera que, amb una actuació conjunta amb els ajuntaments, reduïm les àrees d'efecte dels incendis i tinguem unes vies més accessibles per als bombers".

L'àrea de Medi ambient de la Diputació de València convoca nou línies de subvenció dins de l'estratègia 'Reacciona' per a actuacions relacionades amb la gestió forestal i la prevenció d'incendis, la millora del cicle integral de l'aigua, la reducció i la separació de residus, la mobilitat activa, la gestió i la conservació dels espais naturals, l'autoconsum energètic, uns entorns escolars més saludables, i l'educació ambiental.

Destacats