Rècord històric de calor al desembre: Xàtiva i Ontinyent freguen els 30°C

Diversos municipis de la Comunitat Valenciana aconsegueixen els seus rècords històrics de temperatura màxima en un mes de desembre

Guardar

Una dona s'abanica pel calor en la Comunitat Valenciana
Una dona s'abanica pel calor en la Comunitat Valenciana

Aquest dimarts 12 de desembre de 2023 passarà a la història com el dia de desembre més calorós en la Comunitat Valenciana. I és que diversos municipis de la província de València, entre ells Xàtiva i Ontinyent, han experimentat temperatures màximes que han establit rècords històrics per a aquesta època de l'any, segons les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

A l'interior sud de València i interior nord d'Alacant, alguns municipis han superat els registres anteriors de temperatures màximes al desembre. Entre ells es troben Novelda (29,1°) amb la màxima del dia, Ontinyent (28,6°), Xàtiva (28,7°), Alcoi (26,5°) i Villena (26,2°).

A Novelda, s'ha registrat una màxima de 29,1º, establint un nou rècord per al mes de desembre des que van començar els registres en 1966. Fins dilluns passat, el màxim històric era de 26,0° el 10 de desembre de 1978. Aquest dilluns ja es va superar eixe registre amb 26,8° i novament, aquest dimarts, s'ha establit un nou rècord.

A Ontinyent, amb registres que daten des de 1922, s'ha aconseguit aquest dimarts la temperatura més alta en un mes de desembre en més de 100 anys, superant els 27,5° registrats el 10 de desembre de 1978.

Aquests fenòmens climàtics excepcionals estan generant condicions inusuals per a la temporada, marcant un desembre atípicament càlid en unes certes àrees de la Comunitat Valenciana.

Destacats