La Comunitat Valenciana registra més de 3.000 llamps en un dia

En només 24 hores, s'han registrat un total de 3.324 llamps en la Comunitat Valenciana, dels quals 810 van impactar en terra

Guardar

Núvols de tempesta
Núvols de tempesta

La nit del dimecres 17 d'agost va portar amb si un canvi en el temps de la Comunitat Valenciana després de mesos de profunda calor i altes temperatures. Les pluges i tempestes van arribar a la Comunitat, acompanyades de baixades de temperatures i l'augment de la humitat relativa, així com de llamps.

Aquests llamps, en situacions de tempestes seques com ja va succeir durant el cap de setmana anterior, han provocat nombrosos incendis, com el de Begís o el de la Vall d'Ebo. No obstant això, els registrats ahir no han produït incendis a tal escala, però sí que algun altre incendi localitzat, fins i tot en una palmera de la ciutat de València.

Segons ha detallat l'Agència Estatal de Meteorologia, ahir es van registrar un total de 3.324 llamps dins del territori de la Comunitat Valenciana. D'aquests més de 3.000 llamps, 810 van impactar en terra, la majoria sense causar cap dany, entre les 2 de la matinada del dimecres 17 i les 2 de la matinada del dijous 18.

Impactes de raigs en la Comunitat Valenciana el 18 d'agost
Impactes de llamps a la Comunitat Valenciana el 18 d'agost

Per comarques, la zona que va registrar més impactes de llamps va ser els Serrans, amb un total de 197 impactes. En segon lloc, el Camp del Túria, amb 113 llamps que van caure a terra en tan sols 24 hores. En tercer lloc, es troba la comarca de l'Alt Palància, lloc on s'està produint l'incendi de Begís, amb un total de 95 impactes de llamps. Respecte a la resta d'Espanya, es van registrar un total de 155.894 llamps en tan sols 24 hores, dels quals van impactar sobre la superfície fins a 28.666 llamps.

Quant a la ciutat de València, un total de 7 llamps es van registrar impactant dins del nucli urbà de la capital. Un d'ells va impactar sobre una de les palmeres que es troben en l'avinguda d'Aragó, causant un xicotet incendi que va ser ràpidament sufocat pels bombers de la ciutat.

Impactes de raigs en València el 18 d'agosto
Impactes de llamps a València el 18 d'agost

 

Arxivat a:

Destacats