Un episodi de pluja torrencial col·lapsa València

Aemet ha establit l'alerta taronja per tempestes i pluges torrencials que deixaran un acumulat superior als 40 mm en una hora

Guardar

Una persona circula amb bicicleta sota la pluja a València
Una persona circula amb bicicleta sota la pluja a València

Un aiguat està col·lapsant València negant algun dels seus carrers en plena hora punta. Un episodi torrencial provocat per la DANA que afecta la província des de la vesprada d'ahir ha provocat el col·lapse de moltes de les vies de la ciutat en un moment de trànsit elevat a causa de les persones que accedeixen als seus llocs de treball o que porten als seus fills i filles al col·legi.

En aquest sentit, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), ha establit l'alerta taronja per tempestes i pluges torrencials que deixaran un acumulat superior als 40 mm en una hora, com ha pogut ser el cas de la capital del Túria, si bé encara no es disposa de dades oficials. En les darreres 12 hores València ha registrat 30,5 mm de pluja acumulada. En les últimes 12 hores València ha registrat 30,5 mm de pluja acumulada i l'Ajuntament ha decretat el tancament dels parcs i jardins de la ciutat per precaució.

La DANA s'ha centrat en les últimes hores a les comarques de la Ribera Alta i la Ribera Baixa, així com l'Horta Sud. En aquest sentit, segons Aemet, Sueca encapçala la llista de punts amb més precipitacions amb un acumulat en les últimes 12 hores de 58,2 mm, seguida de Guadassuar (55,8 mm), Picassent (51,6), Algemesí (50,4 mm), Villalonga (45,8 mm), Ròtova (38,8 mm), Pinet (31,4 mm) i Alzira (31 mm).

Uns registres que augmentaran considerablement en les últimes hores, ja que, segons les previsions, el pitjor de la DANA està per arribar. I és que durant tota la jornada de hui s'esperen tempestes localment molt fortes i persistents en el litoral i localment forts en la resta, que podrien anar acompanyades de granís.

Segons la previsió d'Aemet, les temperatures mínimes experimentaran un lleuger ascens i màximes s'espera que baixen, deixant en l'observatori de València una mínima de 16 °C i una màxima de 18 °C.

Caldrà estar atent a l'evolució del temporal en les pròximes hores.

Destacats