València reforça la seguretat en Falles i manté el nivell d'alerta 4 antiterrorista

Tots els talls de trànsit i estacions tancades durant les Falles 2019

Guardar

policia nacional
policia nacional

València torna a blindar-se, un any més, durant les Falles. El delegat de Govern, Juan Carlos Fulgencio, informava del Pla Especial de Seguretat per a les Falles 2019 que, a més de mantenir el nivell d'alerta 4 de lluita antiterrorista, es posaran més efectius per a intensificar tant la lluita antiagressions sexuals, com contra els furts tan habituals en moments on es produeix una gran concentració de gent.

D'aquesta manera, i en "màxima coordinació" amb la Junta Local de Seguretat, es treballarà per a, de nou, garantir unes "Falles més segures". Així, en mantenir-se el nivell 4 d'alerta antiterrorista, s'ha activat un pla especial per part de la Policia Nacional que durà a terme les mesures necessàries de control per a evitar possibles altercats.

Així mateix, el Cos Nacional de Policia també intensificarà les actuacions contra les agressions sexuals, al mateix temps que la Policia Local seguirà amb el treball realitzat pel grup GAMA d'atenció a les víctimes de violència de gènere.

Finalment, també es dedicarà especial atenció tant al control dels productes pirotècnics, com a la prevenció de la conducció sota els efectes de l'alcohol o altres substàncies. Per aquest motiu, la Guàrdia Civil incrementarà la vigilància, especialment, en les pedanies que envolten la ciutat, però també en els diferents accessos a València.

inspección fallas

Talls de trànsit i tancament d'estacions a les Falles 2019

En aquesta ocasió, ni el túnel ni l'estació de metro de Bailén es tancaran al trànsit a causa de la suspensió de l'espectacle de llums en el barri de Russafa. No obstant això, sí que es mantenen els tancaments, del 16 al 19 de març, en les estacions de Xàtiva i Colón, des de les 12.30 a les 14.30 hores, per les mascletaes en la Plaça de l'Ajuntament. Així mateix, els dies 16, 17 i 18 de març, l'estació d'Albereda també romandrà tancada dues hores abans de l'inici dels castells de focs artificials.

D'altra banda, de l'1 al 19 de març, el centre de la ciutat es restringeix al trànsit tant per la mascletà, com pels diferents actes programats, com l'Ofrena. Per aquest motiu, l'Ajuntament de València ha fet públic el mapa de les zones que estaran tallades totalment o parcialment, i que afecten, especialment, al carrer Colón, l'Avinguda de l'Oest o el carrer Sant Vicent. Per això, aconsellen prendre rutes alternatives per la Gran Via Marqués del Túria; Sant Vicent cap a Guillem de Castro; o el carrer del Mar cap a la Glorieta.

cortes-fallas-2019

L'Alcalde de València, Joan Ribó, ha valorat molt positivament el treball de coordinació que es durà a terme en els dies grans de les nostres festes josefines que, cada vegada, "estan funcionant millor". Així, ha anunciat que València viurà "unes Falles segures, com sempre, però una mica més".

Instal·lació de Punts Violeta en les Falles 2019

L'Ajuntament de València instal·larà dos Punts Violeta en l'Estació del Nord i al carrer Cavallers amb l'objectiu de sensibilitzar, informar i intervenir davant possibles casos de violència sexual. En aquest sentit, dos professionals estaran presents en cadascun dels punts, que estaran actius des del 15 fins al 19 de març, en horari de 22.00 a 4.00 hores.

Aquests punts disposaran tant de fullets informatius amb un decàleg per a unes festes lliures d'agressions sexuals, així com de xapes i flyers que es repartiran per a conscienciar a la ciutadania. La informació es podrà realitzar en valencià, castellà i anglés. A més, els Punts Violeta estaran en coordinació amb els diferents cossos policials, així com amb el personal sanitari per a l'atenció immediata en el cas en el qual es produïra un delicte contra la llibertat sexual.

Arxivat a:

Destacats