Quan és l'encesa de llums de les Falles de València 2024?

Descobrix data, horari i carrers il·luminats en les Falles de València 2024

Guardar

Imatge de les llums de Falles de València / Foto: hermenpaca
Imatge de les llums de Falles de València / Foto: hermenpaca

S'acosten les Falles de València 2024 i, sens dubte, un dels actes fallers més esperats és l'encesa de llums. I és que els carrers de la capital del Túria s'inunden de llum i color amb unes sorprenents il·luminacions que, a vegades, venen acompanyades de música que no deixa a ningú indiferent. Així, descobrix data i horari de l'encesa de llums de les Falles de València 2024.

La inauguració dels carrers il·luminats de València serà divendres que ve, dia 8 de març. Normalment, l'horari de l'encesa sol ser entre les 20.00 i les 21.00 hores, però a mesura que es vaja acostant la data es coneixeran més detalls, així com si comptaran amb alguna mena d'espectacle musical.

Així, un dels plans fallers per excel·lència és visitar els carrers il·luminats de les Falles de València i gaudir d'estes autèntiques obres d'art. Sens dubte, els carrers que participen en la modalitat A, i que per tant més diners invertixen, solen ser les més espectaculars.

Imatge anterior de l'encesa de llums de Falles
Imatge anterior de l'encesa de llums de Falles

Normalment, els principals carrers il·luminats de les Falles 2024 de València seran: Sueca, Literat Azorín, Cuba, Puerto Rico, Convent Jerusalem, Matemàtic Marzal i Malva-rosa, que corresponen a les diferents comissions falleres. Totes elles solen participar en la categoria A de l'encesa de llums i, per tant, és una il·luminació més espectacular, ja que compta amb un pressupost superior a 15.000 euros.

En canvi, moltes altres comissions falleres decoraran els carrers participant en la categoria B, és a dir, amb un pressupost de fins a 15.000 euros. I és que serà un jurat especialitzat qui decidisca qui s'emporta el primer premi de l'encesa de llums 2024.

No obstant això, cal destacar que, des de fa uns anys, per a veure els espectacles de llums de Falles cal anar a la Falla Malva-rosa – Antonio Ponz – Cavite, ja que és l'única que manté l'espectacle. Així i tot, no cal perdre's la resta de carrers il·luminats, ja que són tot un autèntic luxe per a la vista.

Arranca el compte arrere per a les Falles de València 2024. Pólvora, llum i música inundaran els carrers de la capital del Túria a partir del divendres, dia 1 de març. Arriben dies intensos en els quals València viurà la festa gran de la ciutat.

Arxivat a:

Destacats