El primer espectacle de pirotècnia experimental de l'Horta Sud dispararà 100 quilos de pólvora

Este espectacle es dispararà a Torrent (València) i comptarà amb efectes mai vistos en els trets tradicionals

Guardar

Imatge d'un espectacle pirotècnic / Foto JCF
Imatge d'un espectacle pirotècnic / Foto JCF

La pólvora tornarà a ser la protagonista el mes de març amb motiu de les Falles 2024. Un mes intens en el qual València ciutat i la seua àrea metropolitana seran l'escenari de nombrosos espectacles pirotècnics que, de nou, faran vibrar a tots els espectadors. I en este marc, la capital de la comarca de l'Horta Sud acollirà, per primera vegada en la història, un espectacle de pirotècnia experimental que es dispararà el divendres, dia 1 de març, en la plaça Unió Musical de Torrent a les 00.00 hores.

Torrent ha fet una important aposta per la pólvora per a les Falles de 2024 arribant al pressupost més elevat de la història de la ciutat. Prova d'això és este espectacle de pirotècnia experimental que serà un dels pocs que es dispararan a València. Així, l'1 de març, a les 23.30 hores, el calendari pirotècnic arrancarà amb 'L'Arribada del Foc' que comptarà amb este increïble espectacle a les 00.00 hores.

Serà la pirotècnia Vulcano l'encarregada de realitzar este tret que serà íntegrament digital i amb una duració de deu minuts aproximadament. 100 quilos de pólvora repartits en més de 1.500 artificis pirotècnics il·luminaran el cel de la comarca de l'Horta Sud. A més, com han avançat des de la pirotècnia, hi haurà "multitud d'efectes no vistos en els trets tradicionals que el convertixen en un espectacle únic".

Mascletà nocturna a València
Mascletà nocturna a València

No obstant això, Torrent comptarà amb altres trets com el de Peñarroja en la Crida (24 de febrer) que tindrà lloc en la plaça Major; una mascletà en el Parc Central el pròxim 8 de març amb motiu de la commemoració del Dia de la Dona, que serà a les 14.30 hores de la mà de Maria José Lora de Caballer FX; així com mascletaes del 16 al 19 de març, a les 14.30 hores, en la plaça Bisbe Benlloch que seran a càrrec de Nadal-Martí, Aitana, Hermanos Caballer i Vulcano.

Enguany, ha remarcat l'alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, "volíem que les Falles arribaren a diferents punts de la ciutat. Per això, hem optat per descentralitzar els espectacles pirotècnics per al gaudi de fallers, veïns i visitants".

Torrent fa història en les Falles de 2024 amb espectacles de pólvora amb les millors firmes de la Comunitat Valenciana, però també es convertix en un referent del món de la pirotècnia amb l'espectacle de pirotècnia experimental del pròxim 1 de març.

Arxivat a:

Destacats