Estos són els nous espectacles pirotècnics de les Falles de València 2024

Les Falles de 2024 porten novetats en els espectacles de pólvora que es dispararan a la plaça de l'Ajuntament de València

Guardar

Imatge d'un espectacle pirotècnic / Foto: Junta Central Fallera
Imatge d'un espectacle pirotècnic / Foto: Junta Central Fallera

Les Falles 2024 de València porten importants novetats respecte als trets pirotècnics. I és que després de huit anys d'espectacles de pólvora descentralitzats, que s'expandien pels diferents barris de la ciutat, enguany desapareixen i es concentraran en la plaça de l'Ajuntament de València. D'esta manera, la coneguda com 'la catedral de la pólvora' acollirà nous trets. Descobrix tota la pirotècnia en la plaça de l'Ajuntament de València durant les Falles 2024.

Com ja és tradició, la plaça de l'Ajuntament no sols serà l'escenari del tret de la mascletà que tindrà lloc el pròxim 25 de febrer amb motiu dels actes de la Crida, sinó que també serà l'epicentre de la pólvora, cada dia, de l'1 al 19 de març, a les 14.00 hores. Moment en el qual les diferents pirotècnies de la Comunitat Valenciana mostraran tot el seu art amb una sèrie de trets que no deixaran a ningú indiferent.

Pirotècnia Peñarroja serà enguany l'empresa encarregada d'inaugurar el calendari de trets diaris l'1 de març en la plaça de l'Ajuntament, en un programa que tancarà Pirotècnia del Mediterráneo el dia 19 d'eixe mes amb l'última mascletà de les festes josefinas i la Cremà de les falles municipals.

Després de Peñarroja el dia 1, li seguiran, en este orde, Pirotècnia Zaragozana (dia 2), Gironina (dia 3), Camp de Túria (dia 4), Dragón (dia 5), Pibierzo (dia 6), Nadal-Martí (dia 7), Martí (dia 8), Tamarit (dia 9), Alpujarreña (dia 10), Tomás (dia 11), Crespo (dia 12), Turís (dia 13), Zarzoso (dia 14), Vulcano (dia 15), Aitana (dia 16), Caballer FX (dia 17), Valenciana (dia 18) i tancarà el cicle Pirotècnia del Mediterráneo (dia 19).

No obstant això, la plaça de l'Ajuntament de València també serà escenari de nous espectacles pirotècnics. Estos són els nous trets:

  • El 2 de març, la pirotècnia Zarzoso dispararà, a les 23.59 hores, un espectacle pirotècnic nocturn; mentre que el 3 de març serà el torn de la pirotècnia Zaragozana que dispararà a les 20.00 hores.
  • A més, el 8 de març, la pirotècnia Nadal -Martí dispararà una mascletà nocturna a les 23.59 hores també en la plaça de l'Ajuntament de València; el dissabte 9 de març, a les 00.00 hores, serà el torn de Tamarit; i el diumenge, 10 de març, a les 20.00 hores, la pirotècnia Valenciana.

Trets que se sumen al calendari pirotècnic habitual de les Falles de València i que, de nou, tornaran a fer vibrar a valencians i visitants.

Destacats