Així pots formar part de la Falla Municipal de València 2023

L'artista fallera, Marina Puche, convida a tothom a poder formar part de la Falla Municipal 2023

Guardar

Marina Puche i Manolo García Lleonart, al costat de l'esbós de la falla municipal de 2023
Marina Puche i Manolo García Lleonart, al costat de l'esbós de la falla municipal de 2023

El 27 de juliol vam poder conéixer com anaven a ser les falles municipals per a les Falles 2023, així com als artistes que construiran els monuments. En el cas del monument gran, Marina Puche i Manolo García seran els encarregats de crear-lo, sota el lema "Cardioversió valenciana".

En aquesta falla tots dos artistes fallers proposen una fusió d'estètica i color, on després de dos anys foscos en el sector per culpa de la pandèmia de la COVID-19, representar el fet de florir del cor valencià.

El projecte comptarà amb un procés participatiu, on qualsevol persona pot enviar a través del correu [email protected] una escena que represente allò que li alegre el cor o el record més feliç que un tinga. Entre totes les escenes enviades, se seleccionaran huit d'elles per a crear-les i situar-les sota el monument més important de la ciutat de València, amb el nom i lloc de procedència de l'ideari.

Sobre els artistes fallers

Manolo García és un ja gran nom del món faller, participant en els projectes de les falles grans municipals des de 2014 fins a 2017. A més, també ha deixat la seua petjada en comissions com Sant Josep de Pignatelli-Peset Aleixandre, Na Jordana, Nou Campanar, Palleter-Erudit Orellana i en la plaça de la Reina.

Quant a Marina Puche, ha sigut partícip en molts projectes de falles infantils molt destacats pels seus dissenys i versatilitat. La seua incursió en les falles grans va començar fa dos anys al costat dels artistes Latorre i Sanz per a la comissió Mestre Arambul Sanz-Campanar. Així mateix, s'ha convertit en la primera dona que deixarà el seu segell en la falla gran municipal de València.

Sobre les falles municipals

Falla Gran Muncipal 2023

El projecte "Cardioversió valenciana" consta d'un gran cor que es realitzarà en fusta ecològica, i utilitzant la tècnica de la vareta tan present en els últims anys en les falles municipals. El contrast, les sensacions i el sentiment de comunitat que engloba la proposta van ser claus per a la seua elecció pel jurat professional el mes de juliol passat.

A més, també destaca la solvència de la vareta del taller de Manolo García i la frescor dels ninots de Marina Puche, que aporten un missatge que necessita València en 2023 per a reafirmar l'alegria de la festa.

Falla Infantil Municipal 2023

Els artistes encarregats de la falla infantil de l'Ajuntament seran, per tercer any consecutiu, els artistes Ceballos i Sanabria. Sota el lema "Valencians en dansa" es representarà les diferents festes, tradicions i costums amb un disseny que acapararà l'atenció dels més xicotets.

La proposta recorre les danses tradicionals més representatives de la Comunitat Valenciana, com la muixeranga, el bolero de l'Alcúdia, danses de la Font de la Figuera, les de Guadassuar, el Corpus, amb la dansa de la Moma, entre altres, amb l'objectiu de "mostrar la riquesa cultural que tenim", tal com reconeixen.

Destacats