On menjar els millors bunyols a València?

Descobrix alguns dels millors locals per a menjar bunyols a València durant les Falles

Guardar

Bunyols en les Falles de València
Bunyols en les Falles de València

Les Falles de València ja envaïxen la capital del Túria, i quina millor manera que gaudir d'estos dies de festa que menjant bunyols de carabassa amb xocolate, una tradició gastronòmica que triomfa durant les Falles. I és que els carrers de València ja estan inundades de llocs de xurros i bunyols. Per això, a València Extra, hem preparat una selecció d'alguns dels millors locals de València per a menjar uns deliciosos bunyols, acompanyats d'una tassa de xocolate ben calent. Així, descobrix on menjar els millors bunyols de València.

Comencem amb una de les orxateries més antigues de la ciutat. Ens referim, naturalment, a la 'Horchatería Santa Catalina', situada en ple centre històric. El lloc perfecte per a sentir l'ambient faller, mentre recarregues les piles amb uns deliciosos bunyols i la xocolata que preferisques, ja que es caracteritza per la seua àmplia varietat.

En el carrer Gayano Lluch, 32, es troba 'Casa Piloto'. En este local, la tradició forma part del seu segell d'identitat. Per això, si vols provar uns bunyols, la recepta dels quals ha passat de generació en generació, este és el teu lloc. A més, és imprescindible provar les seues porres, que s'han convertit en l'especialitat de la casa.

Un altre local de renom, sens dubte, és la 'Horchatería Fabián'. Situada en el carrer Moratín, 1, s'ha guanyat la fama de preparar un dels millors bunyols de carabassa de la ciutat, acompanyats de la seua altra especialitat: el xocolate calent. Això sí, com a bona orxateria tampoc pot faltar la tradicional orxata amb fartons.

Un establecimiento de churros y buñuelos en València. Imagen de Xisco Navarro
Un establiment de xurros i bunyols a València. Imagen de Xisco Navarro

I si estem recorrent València per a veure Falles, quin millor lloc per a descansar que la 'Horchatería El Collado', situada al costat del Mercat Central. Este local és un dels més tradicionals de la ciutat, i són molts els valencians que aposten per ell per a degustar els seus productes de primera qualitat.

Si ens desplacem fins al barri de Russafa, concretament en el carrer San Valero, 12, ens trobem amb 'El Contraste'. Si els bunyols de carabassa triomfen entre la seua clientela, els bunyols de taronja s'han convertit en una altra de les seues especialitats. A més, el xocolate l'elaboren artesanalment.

Finalment, ens traslladem fins al barri valencià de Benimaclet per a descobrir l''Horchatería Mari Toñi', un local que ha sabut mantenir la seua essència al llarg del temps. En el carrer Alboraia, 23, esta orxateria és una de les més concorregudes al llarg de l'any. I en Falles no podia ser d'una altra manera. Exquisits bunyols i xocolate casolà t'estan esperant.

Ruta dels millors xurros y bunyols de València

Xurros i bunyols sense glútens

A més, les persones afectades de celiaquia també poden gaudir de la tradició de menjar xurros i bunyols amb xocolate durant les Falles de València. I és que la capital del Túria compta, un any més, amb un lloc de venda de xurros i bunyols sense glútens. Esta xurreria itinerant, impulsada per l'Ajuntament de València i l'Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana (ACECOVA), està situada al carrer Jesús, número 41. Este lloc és a càrrec de l'empresa fundadora Churrosnumerosos.com, especialistes en l'elaboració d'estos productes tradicionals sense glútens.

0312 churros celíacos (1)
Xurros i bunyols sense glútens

 

Arxivat a:

Destacats