Metrovalencia ofereix un servei especial aquest cap de setmana per les Falles 2023

Es reforcen els metros i tramvies nocturns amb motiu dels concerts de Falles i el servei diürn doblegant els vagons per a facilitar l'assistència a la mascletà

Guardar

Uns fallers esperant un metro
Uns fallers esperant un metro

La mobilitat és un dels factors clau per a gaudir al màxim de les Falles de València. Malgrat que Metrovalencia ha previst un servei especial 24 hores a partir del dia 15 de març, aquest cap de setmana previ també hi haurà un servei nocturn extraordinari, coincidint amb els concerts de Falles i amb els diferents actes que acull la ciutat.

Amb l'augment exponencial de la població a causa dels turistes i visitants que la ciutat viu aquests dies, i la quantitat de carrers tallats per la instal·lació de carpes i de falles, el transport públic és una eina fonamental per a desplaçar-se, i més en un cap de setmana on s'espera un oratge estiuenc que augmentarà, més si cap, l'assistència de persones.

En aquest sentit, Metrovalencia ampliarà el servei nocturn i diürn aquest divendres i dissabte, 10 i 11 de març, per a facilitar l'arribada i eixida de les persones que assistisquen als concerts de Falles i a la celebració de nombroses revetles populars que se celebraran en diferents punts de València.

Concretament, tal com han anunciat les autoritats, els metros i tramvies circularan els dies 10 i 11 fins a les 3.30-4 hores de la matinada, al seu pas pel centre de la capital del Túria. Així mateix, el servei diürn de metro de les línies 1, 2 i 9 es reforçarà aquest cap de setmana de 10.30 a 21 hores, amb especial incidència durant les mascletades. Del 15 al 20 de març, hi haurà metro i tramvia de manera ininterrompuda les 24 hores del dia.

Una fallera espera un metro de Metrovalencia
Una fallera espera un metro de Metrovalencia

Reforç nocturn de Metrovalencia en Falles

El servei denominat 'A la lluna de Metrovalencia' el presta Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) els divendres, dissabte i vespra de festius en el metro i tramvia fins a les 2.30 hores aproximadament pel centre de la ciutat, que aquest cap de setmana previ a les Falles 2023 es prolongarà fins a les 3.30-4 hores perquè les persones assistents als concerts puguen tornar als seus domicilis després de les actuacions.

Els destins més freqüents de les línies de metro seran Paterna, Seminari i Torrent Avinguda, en el cas de les línies 1 i 2, mentre que Rafelbunyol, Torrent Avinguda, Marítim i Aeroport, ho seran en les línies 3, 5, 7 i 9. No obstant això, els últims trens de l'L1, L2 i L9 arribaran fins a Bétera, Llíria i Riba-roja de Túria, respectivament, a més dels quals circulen habitualment en el servei nocturn del cap de setmana.

Reforç diürn de Metrovalencia en Falles

D'altra banda, la Generalitat també reforçarà aquest cap de setmana el servei diürn de metro de les Línies 1, 2 i 9 de 10.30 a 21 hores per a facilitar els desplaçaments que es preveuen cap a la capital, incidint especialment de 12.30 a 15 hores per les mascletades, horari en què les unitats del tramvia aniran a doble composició per a duplicar el seu nombre de places.

A més, el diumenge 12 la Línia 1 prolongarà de Torrent a Picassent el seu destí per a millorar les freqüències de pas d'aquesta última població, cosa que significarà la circulació de més metros i descendir el temps d'espera per a les persones usuàries.

Mascletà en la plaça de l'Ajuntament de València
Mascletà en la plaça de l'Ajuntament de València

Concerts de Falles 2023

La present edició dels concerts de Falles, que se celebraran de nou en el passeig de l'Albereda a l'altura de la rotonda pròxima al Jardí de Vivers, congregaran a milers de persones.

El divendres actuaran Fangoria, Miss Caffeina, La Habitación Roja, Nancys Rubias, Chimo Bayo, Fat Gordon, La Luisi, Marien Baker i Tania Bayo. El dissabte serà el torn de Zoo, La Fúmiga, Nonai Sound, Pupil·les, Prod Dj, Colomet, Dj Lauder, Salva Gómez, Víctor Pérez i Carlos Areces & Anibal Gómez Dj.

Arxivat a:

Destacats