Cuba-Literato Azorín culpa al Bàndol de Falles de la fi de l'espectacle de llums

El Regidor de Festes, Pere Fuset, assegura que les decisions sobre seguretat van ser consensuades amb les comissions

Guardar

fallas_luces18
fallas_luces18

Les noves normatives "fan impossible l'espectacle", asseguren des de Cuba-Literato Azorín. El Bàndol de Falles 2019 va portar novetats. Novetats relatives als horaris de les revetles, per a llançar pirotècnica i a la seguretat de fallers i persones en general. En tots aquells actes en els quals es puguen concentrar més de 5.000 persones, el Bàndol indica l'obligació de disposar, des d'una hora abans de l'inici de l'esdeveniment, d'una ambulància o unitat d'evacuació degudament equipada. A més, han de mantenir buides les eixides d'evacuació.

Després de l'anunci d'aquest requeriment, la falla Sueca-Literato Azorín va anunciar que, amb la finalitat de promoure una "bona harmonia" amb veïns i hostaleria, cancel·lava el seu espectacle de llums. Aquesta decisió, no obstant això, no afecta la posada de llums en si ni a la seua participació en el concurs. Una setmana després la comissió de Cuba-Literato Azorín va anunciar que tampoc oferirà l'espectacle de llums.

"Dispositius consensuats"

Cuba-Literazo Azorín, després de l'eliminació de l'espectacle de llums en Russafa, ha decidit publicar un comunicat en el qual detalla la seua decisió i assenyala al Bàndol de Falles com el culpable de la cancel·lació. "La renúncia a realitzar els espectacles l'hem presa, molt al nostre pesar, a la vista de les normatives i disposicions del Bàndol, que fan impossible no solament la realització d'aquests espectacles, sinó les normals activitats del col·lectiu faller", asseguren en l'escrit. Des de la Directiva asseguren que "la seguretat del públic" que els visita, els seus veïns i les seues famílies, és la seua "principal preocupació".

En anunciar el cessament dels espectacles, el Regidor de Festes i President de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, va assegurar que l'Ajuntament tenia preparats "tots els dispositius de seguretat" per a garantir els espectacles de llums. Va assegurar, a més, que "aquests dispositius han sigut consensuats en diverses reunions on també han participat altres comissions del barri i es va poder triar entre diverses opcions". El Regidor va detallar una oferta a la falla perquè les condicions no foren les mateixes que un "espectacle massiu", però la decisió no s'ha canviat.

El dispositiu de seguretat prèviament consensuat, en cas d'haver-se aplicat, hauria afectat els carrers limítrofs des de les quals es veu l'espectacle. En elles, a més de les habituals terrasses d'hostaleria, s'instal·len 'food trucks' i 'paraetes' de menjar que dificultarien disposar d'una zona d'evacuació buida. Aquestes mesures de seguretat s'apliquen en un context que suma, d'una banda, un esdeveniment -les Falles- que atrau quasi 2 milions de persones amb una alerta antiterrorista nacional.

Arxivat a:

Destacats