La Cavalcada del Foc de València, el preludi de la cremà de les Falles

Consulta el recorregut i l'horari de la Cavalcada del Foc 2022

Guardar

Cavalcada del Foc de València
Cavalcada del Foc de València

La Cavalcada del Foc 2022 recorrerà els carrers del centre de València aquest dissabte, 19 de març, per a gaudir de les últimes hores de la celebració de les Falles. Com el seu propi nom indica, el foc i la pólvora seran els principals protagonistes d'una desfilada plena de llum i música que simbolitza l'exaltació del foc, però on a més es recuperen elements tradicionals de les festivitats valencianes com els dimonis, les bèsties de foc i una infinitat de criatures fantàstiques.

En concret, el recorregut de la Cavalcada del Foc de València arrancarà des del carrer Russafa per a seguir per Colón i acabar en la plaça Porta de la Mar. Una desfilada en la qual el públic assistent quedarà impressionat amb carrosses, gent disfressada i mecanismes gegants de llum i color. Així, acompanyats de música i cos de ball, la cavalcada rendirà un particular homenatge al foc hores abans que comence la cremà dels monuments, posant el fermall d'or a les festes josefines d'enguany.

Aquest acte faller té el seu origen en 1932, formant part de la identitat valenciana, quan les comparses de diables i carrosses del déu Plutó donaven l'inici a les Falles. No obstant això, en l'actualitat s'ha establit com el preludi a la cremà.

Cavalcada del Foc de València
Cavalcada del Foc de València

Així, l'horari d'inici de la Cavalcada del Foc, sempre que la pluja ho permeta, serà a partir de les 18.00 hores del 19 de març, dia de Sant Josep. Després de la seua finalització, a les 20.00 hores es procedirà a la cremà de les falles infantils de València, mentre que a les 20.30 hores ho farà la Falla Infantil de Gayano Lluch – primer premi de Secció Especial – i a les 21.00 hores serà el torn del monument de la plaça de l'Ajuntament.

La cremà dels monuments grans arribarà a les 22.00 hores. Mitja hora més tard ho farà la Falla de Convent Jerusalem, en haver obtingut el primer premi de Secció Especial. Finalment, la cremà de la Falla de la plaça de l'Ajuntament arrancarà a les 23.00 hores posant fi a la festa gran de la capital del Túria.

Arxivat a:

Destacats