Cap de Suro: "Hem experimentat amb diferents materials per a la Falla Municipal Infantil"

La plantà de la Falla Municipal Infantil tindrà una banda sonora pròpia que s’escoltarà aquesta vesprada

Guardar

falla-municipal-infantil-2019
falla-municipal-infantil-2019

Falla_Infantil_2019"La paradeta de flors número 14" és el títol de la Falla Municipal Infantil 2019 que, en unes hores, lluirà ja en la Plaça de l'Ajuntament de València. Ariadna González i Xavier Gurrea de l'estudi Cap de Suro van aconseguir guanyar-se al jurat faller amb un projecte que reflectia un dels senyals d'identitat de la Plaça de l'Ajuntament: els llocs de venda de flors.

Era la segona vegada que es presentaven per a optar a aquest privilegi que suposa plantar la falla de tots els valencians i valencianes, i van aconseguir conquistar al jurat. "És tot un orgull plantar la Falla Infantil Municipal, a més de la culminació de la nostra carrera. Portem sis anys, i crec que hem arribat al cim, a la Plaça de l'Ajuntament. Estem molt contents, i també un poc impactats perquè volem que a la gent li agrade el que farem. Al cap i a la fi, és la falla de València, i esperem que tinga un bon acolliment", explicaven a València Extra després de conéixer la notícia.

Sens dubte, l'esbós de "La paradeta de flors número 14" va captivar per la llum, el color i, sobretot, per eixe homenatge a tot el xicotet comerç i, especialment, a eixes parades de flors que formen part de la imatge de la Plaça de l'Ajuntament. I, com no podia ser d'una altra manera, el ninot, que encara roman en l'Exposició del Ninot fins a aquesta vesprada, és el reflex de l'essència d'aquesta falla plena de flors.

ninot-infantil-plaza-ayuntamiento-2019

Ara, a tan sols unes hores de la Plantà de la Falla Municipal Infantil 2019, que tindrà lloc aquesta vesprada, 14 de març, a les 19.00 hores, amb l'actuació de 'Carmela en Drama', que interpretarà la cançó 'Paradeta 14' que ha compost per a l'ocasió, parlem amb Ariadna González de Cap de Suro que ens conta que "hem gaudit molt fent aquesta falla. Estem un poc nerviosos fins que estiga tot en la plaça i puguem muntar i gaudir de la plantà".

"Portem mesos treballant en la Falla Municipal Infantil amb molta il·lusió. Ha sigut un procés en el qual hem experimentat amb diferents materials que no havíem tocat fins ara: la fusta; l'assemblatge de mobles per a donar-los una segona vida, reprenent d'alguna manera l''estoreta velleta'; el cartó pedra per als testos; macramé; teles pintades per a fer flors; i també teles modelades mitjançant aprest per a donar-les formes. Però esperem que a la gent li agrade".

A més, Cap de Suro aposta per reduir al màxim l'ús del suro i utilitza, en canvi, la fusta. D'aquesta forma, es garanteix una Cremà espectacular que reduirà el fum negre, sent una de les marques genuïnes també d'aquests artistes fallers.

falla-municipal-infantil-2019

Plantà de la Falla Municipal 2019

La plantà de la Falla Municipal de València començava dissabte passat, 9 de març, amb una pintada col·laborativa per a decorar el monument principal. No obstant això, no serà fins demà, 15 de març, quan vegem aquesta obra d'art en la seua màxima esplendor. La Falla Municipal de València 2019, obra dels artistes Pichiavo i dels artistes fallers Latorre y Sanz, et convida a viatjar a l'antiga Grècia, encara que amb un aspecte molt més modernitzat en el qual el color tornarà a ser, un any més, el protagonista.

Arxivat a:

Destacats