Pintada col·laborativa per a la Plantà de la Falla Municipal 2019

Guardar

pichiavo_cartel
pichiavo_cartel

Com ja ha ocorregut els darrers anys, el cap de setmana previ a la setmana gran de Falles atorgarà un protagonisme especial a la falla municipal, que aquest dissabte anirà cobrant forma amb una pintada col·laborativa. Hi estaran presents els artistes urbans valencians Pichiavo, responsables del disseny de la falla d'enguany, i els artistes fallers que l'han creada, Latorre i Sanz. També hi participaran l'alcalde de València, Joan Ribó, el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, i diversos grups amb representants de la societat valenciana.

La iniciativa es durà a terme entre les 17.30 i les 19.00 hores i comptarà amb la participació de la Fallera Major de València, Marina Civera, i la seua cort d'honor, així com de l'alumnat del Centre d'Educació Especial Ruiz Jiménez de València, a través del seu programa de formació i qualificació bàsica d'artista faller. A més, la jornada comptarà amb animació musical a càrrec del DJ Enric Montaner en un escenari mòbil a la mateixa plaça de l'Ajuntament.

La participació en la Plantà no és una novetat d'enguany. L'any passat diversos col·lectius també varen participar en una pintada col·lectiva, amb l'artista internacional Okuda, i l'any anterior desenes de representants socials, fallers i institucionals participaren en una plantà al tomb de la falla municipal. «D'aquesta forma pretenem fomentar una plantà amb la participació de la ciutadania en la falla de totes i tots els valencians», ha destacat Fuset, qui ha afegit que serà d'un gran simbolisme que representants de la societat pinten la falla, en una iniciativa que «mostra la participació de la ciutadania en la festa fallera i permetrà fer valdre el treball dels artistes fallers i la tècnica del 'street art' emprada per a pintar la falla».

Arxivat a:

Destacats